2020. október 28-I KÖZGYŰLÉS ELŐTERJESZTÉSEINEK VÉLEMÉNYEZÉSE

A Közgyűlés megalakulásának 30. évfordulója jól jelzi az önkormányzatiság állapotát. Meccs, színház lehet, ünnepi ülés az eddigi összes képviselővel nem. Míg a 2015.évi munkaterv tartalmazta az ünnepi ülést, tervezve azt már előző évben. A 2020.évi munkatervben már nem is szerepelt. Így gyorsan mindenki kapott egy emléklapot, mivel járvány van.

Két napirendi pont:

Kaposvári Fejlesztési Központ Közhasznú Nonprofit Kft. új ügyvezetőjének megválasztásáról

Alapító okirat módosítás alapító okirat nélkül, és a Jogi Bizottság véleménye nélkül. Uhlig Rita lemondott ügyvezető polgármesteri megbízott lesz!!! Lemondását a testület nem kapta meg.

Szabó Zoltán ideiglenes ügyvezetőként szerepel. A két cég összevonása után miért nem Ő vezeti tovább a céget? Az ideiglenes ügyvezető milyen feladatokat nem lát el, az eddigi ügyvezetői feladatok közül? Mi a terv az új ügyvezető kinevezése kapcsán? Mennyit keresett az eddigi ügyvezető? Na ezeket a kérdéseket nem sikerült megválaszolni.

8.892.000 Ft/év 741.000 Ft/hó (2019.évi beszámoló)

Szabó Zoltán: 550.000+ 150.000 = 700.000 Ft a határozati javaslatban.

Hozzászólás:

Ha pályázatot írunk ki vegyük figyelembe, hogy kaposvári is jusson lehetőséghez.

Módosító javaslat:

Az eddigi ügyvezető bérét 741.000 Ft-ot állapítson meg a Közgyűlés az ideiglenes ügyvezető részére. Ugyanazért a munkáért ugyanaz a bér jár. (ellenzék támogatta)

2. Előterjesztés Kaposvár Településrendezési eszközei módosítási szándékának elfogadásáról

Kérdés: A 2020.10.19-én kelt előterjesztést miért 28-án a Közgyűlés napján kaptuk meg?

Hozzászólás:

Javaslat: A Főépítész az érintett terület tulajdonosainak listáját küldje meg a képviselőknek. Továbbá az átminősítés okán, hogy alakul a telekár? Válasz a Földhivataltól el lehet kérni. Telekár változásra nincs válasz.

Hát itt tartunk 30 évvel a rendszerváltás után! Emléklapot azt kapott minden eddigi képviselő. Az fontos.  A rendszerváltás már csupán emlék?

Csatolmányok: