301.930 Ft-os havi emelés. Ön is kapott ennyit?

kérdés

Tisztelt Polgármester úr!

Az önkormányzatnál dolgozók számára kérdezem:

A 2022. évi költségvetés elfogadásakor a Közgyűlés a 3 főállású alpolgármester haviját 1.043.570 Ft-ról fejenként 1.345.500 Ft/hó-ra emelte, azaz plusz havonta 301.930 Ft-ot szavazott meg számukra.

A 2022. évi költségvetés elfogadása napján Borhi Zsombor alpolgármester – polgármester úr távollétében - kérdésemre adott válaszában elmondta, hogy ha lehetőség lesz új bértábla kialakítására, akkor olyan rendszer kialakítását fogja támogatni, ahol a fizetés nagyságát elsősorban nem a ledolgozott évek száma, hanem az elvégzett munka mennyisége, az egyéni képességek és a szaktudás határozza meg. Polgármester úr a hivatalban egy ötéves bérfejlesztési programot jelentett be az év elején. Ennek része ez az emelés? A városban a bérek emelését tartalmazza az 5 éves gazdasági program. Biztos, hogy az alpolgármesterek bérének emelése több százezer forinttal a megfelelő lépés?

Az önkormányzatnál dolgozók közül kik kaptak havi 301.930 Ft-os emelést a szociális, gyermekjóléti, igazgatási ágazatban?

 

A koronavírus fertőzés miatt távollévő polgármester nem tudta kifejteni álláspontját, hogy elfogadhatónak tartja-e az ilyen példátlan helyettesi létszámra is tekintettel a kirívó béremelést, amelytől a dolgozói béremelések messze elmaradnak?

Ön szerint a kaposváriak egyetértenek azzal, hogy három főállású alpolgármestere legyen a városnak és azok számára megállapított milliós havi összeget több mint 300.000 Ft-al tovább emeljék havonta?

Mikor kéri ki erről a kaposváriak véleményét és milyen formában? A kerékpár színválasztás mellett miért nem meri ezt is megkérdezni? A válaszok az utcán rendelkezésre állnak, kérem hallja is meg őket.

Várjuk válaszát.

Kaposvár, 2022. február 21.

Tisztelettel:

dr. Nadrai Norbert József  

        képviselő

Csatolmányok: