Alkalmatlan

Az önkormányzat törvényes működésének feltétele, a Közgyűlés és valamennyi szervének, így a polgármesternek és bizottságainak törvényes működése.

A 2022. június 8-án Turisztikai Bizottsági ülésére egy 67 oldalas stratégia tárgyalásához se az anyag készítője, se a Turisztikai Kft. ügyvezetője, se az előterjesztő képviselője nem jelent meg. A bizottság tagjai közül egy a többséghez tartozó képviselő fejezte ki a rosszallását és sorolta az anyag hiányosságait. Rákérdeztem az Ön által kiválasztott ellenzékinek mondott bizottsági elnökre, hogy bevonták-e a turisztikai stratégia elkészítésében, amire azt válaszolta, hogy: „Nem vonták be az anyag készítésébe, mert nem ért hozzá.” a területhez. Javasoltam, hogy ne fogadjuk el a stratégiát. A bizottság elnöke tartózkodott az elutasításkor, majd az elfogadáskor nem szavazott. Egy szakbizottsági elnöknél elképzelhetetlen, hogy ezek után a helyén maradjon. Kivéve, mivel az Ön jóvoltából került diákként a bizottság vezetőjévé, továbbra is megtartja. A bizottságot az elnök hívja össze, amelyben a tárgyalandó napirendi pontokat Ő határozza meg. Jelen esetben nem volt képes megítélni, hogy a beterjesztett turisztikai stratégia tárgyalásra alkalmatlan.

A mai közmeghallgatás meghívójának közzététele is példátlan, lassan a téren lesz kidobolva, nehogy az előre értesítetteken kívül más is kérdezzen.

A Közgyűlés júniusi ülésére az előterjesztések kiküldése az utolsó pillanatban az eddigieket is felülmúlta, ami tarthatatlan. Korlátozni a nyilvánosságot és a felkészülni akaró képviselők munkáját szándékosan akadályozni kicsinyes és méltatlan.

A választási plakáthelyeket tartalmazó rendeletmódosító indítványomat, azért nem vette napirendre a Jogi Bizottság, mert Ön még tervez egy előterjesztést, amiről semmi jelzést nem kaptak a képviselők. Természetesen ismét beterjesztem, mert nem dönthet a Közgyűlési többség a választási plakáthelyekről. 

Nem hiszem, hogy túl nagy változás következett be. Megnézte az előterjesztésemet és eszébe jutott, hogy a rendelettel van feladata. A márciusi MNB előrejelzés alapján a díjemelési javaslatára hónapjai voltak. A késedelmes előterjesztő miatt a dolgozó képviselőt akadályozni, még ebben az egyik korábbi önkormányzati ciklushoz sem hasonlítható sötét korban is példátlan.

A Városüzemeltetés honlapján az elektronikus panaszkezelő rendszer küld egy befogadási visszaigazoló emailt, azután se intézkedés, se válasz, se bocsánatkérés. A jégverés miatt összehívott sajtótájékoztatón a polgármester a pár éve megszüntetett VÁROSGONDNOKSÁGRÓL beszélt folyamatosan. Az önkormányzat letűnt aranykora még ott él a tudatalattiban.

Jelenleg szétvert struktúrák, szakmai felkészültség és tapasztalat nélküli könnyen cserélhető emberek adják a sötét kor jellemzőjét.

A valóság és a kijelentések még soha nem voltak ilyen távol egymástól. Amelynek a történelemből tudjuk nagy ára van. Aki nem tanul a történelemből az megérdemli, hogy megismételje önmagát. A nyugati demokráciák stabilitását a váltó oldalak biztosítják. Ha egy társadalom egy oldalú, akkor krízisben, nincs váltás, csak összeomlás. 1918-1919. 1945. 1990.

Egy településre is ez a jellemző. Nem látom a változtatni akarás szándékát. Az itt élők képviseletének ellátása egyre korlátozottabb. Egy súlyos válságban haladunk egyre beljebb, miközben egyre nagyobb a szakadék a város vezetői és az itt élők között.

          Köszönöm, hogy meghallgattak.