Aszalói úton illegális hulladéklerakó

2020. április 25-én Toponáron, az Aszalói út és a Kiskócsag utca sarkán egy illegális szeméthalmot talált egy volt kollégánk. Ezt bejelentette az ügyeleti telefonszámon. (06-30/916-3538) A híradások szerint, éjjel-nappali telefonos ügyeletet és razziákat tart a közterület-felügyelet az illegális hulladéklerakás ellen. A szabályszegők komoly bírságra számíthatnak. Egy információt nem tartalmaz soha a felhívásról szóló cikk, a szemetet nem viszik el, előtte pályázatot keresnek és csak akkor számolják fel önkormányzati forrásból az illegális lerakókat, ha nincs pályázat. A természet maga védekezik a gaz ellepi a szeméthalmot.

Ha fontos lenne a környezet védelme a központi pályázatokon, a már elszállított szemétről szóló igazolások (számla, fotó, legális hulladéklerakodó súlymérése) elegendő lenne. Hogy mit eredményezne egy normális rendszer ? Az önkormányzat azonnal felszámolná az illegális lerakókat (17 van belőle a hatóság szerint) és kevesebb pénzt költene a kormány, mert nem növekedne a szemétkupac szemétdombbá, majd szemétheggyé.

https://zeewa.io/hu/projektek Ma már hulladékvadász közösségi honlapok is vannak, ahol alkalmi közösségek számolják fel a szemétdombokat. 

Csatolmányok: