Az új menetrend a hagyományos kaposvári vonalakon -átszámozástól függetlenül- milyen járatszám-csökkenést jelent, mennyi az önkormányzati költségvetési megtakarítás mértéke?

INTERPELLÁCIÓ

Tisztelt Polgármester úr!

2021. március 1. napjától bevezetett új buszmenetrend széleskörű felháborodást váltott ki a kaposváriak körében.

Az új menetrend a hagyományos kaposvári vonalakon -átszámozástól függetlenül- milyen járatszám-csökkenést jelent, mennyi az önkormányzati költségvetési megtakarítás mértéke?

Az új buszmenetrend bevezetése előtt az önkormányzattal egyeztettet-e a vállalat, annak mi volt az eredménye? Jelezte-e kifogásait, illetve milyen elvárásokat fogalmazott meg az önkormányzat?

Az átszámozott vonalak hiányos utasinformációit jelezte-e az önkormányzat a vállalat felé?

A hozzám érkezett kifogások kapcsán kértem, hogy a vállalat által megadott email címre írják meg észrevételeiket az új menetrend pontosítása – polgármesteri megfogalmazás szerinti finomhangolása – érdekében. 2021. április 1-jén ismét módosult a menetrend. Ennek eredményéről a vállalat tájékoztatta-e az önkormányzatot, mi volt a finomhangolás eredménye? Megszűntek-e menetrenddel és a Kaposvári Közlekedési Központ megállóiban a helyi járatokkal kapcsolatos utastájékoztatási panaszok, mely szerint a nem végállomásként, hanem áthaladó hosszabb vonalak esetén nincs utastájékoztatás?

Várjuk megtisztelő válaszát.

Kaposvár, 2021. június 14.                                        Tisztelettel:

                                                                                             dr. Nadrai Norbert József

                                                                                              képviselő

 

Javaslom, hogy a Közgyűlés ne fogadja el választ és bízza meg a Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottságot a helyi buszmenetrend lakossági egyeztetése eljárási rendjéhez ajánlás kidolgozására.

Válasza nem elfogadható, a járványra idején a nem megfelelő előkészítés és sokkszerű bevezetése az új buszmenetrend széleskörű lakossági felháborodáshoz vezetett.