Döntésképesség vagy hezitálás

A vezetés tanulhatósága a képességek területén korlátozott. Fejleszteni lehet, de a vezetési képesség valakinek van, valakinek nincs. Az intézményi fertőzésekről szóló hírek hezitálásról tanúskodnak, ami nem fordulhatott volna elő, ha az iskolák önkormányzati fenntartásúak.

sonline.hu

2020. 10. 07. 09:59 Mégis folytatódott a tanítás a Táncsics gimnáziumban – a hét további részében online oktatás lesz

A tudósítás címe sokat elárul, a jelenlegi bizonytalanságról. A döntési folyamat több, mint egy napot vett igénybe. Kedden és szerdán is a diákok bementek az iskolába, majd hazaküldték őket. Ez a fiatalok nyelvén könnyen beazonosítható negatív meghatározás a „döntéshozóról”.

Továbbra sem született döntés arról, hogy a kaposvári Táncsics Mihály Gimnáziumban elrendelik-e a digitális munkarend szerinti oktatást.

 Cikkünk folymatosan frissül az új információkkal, kövessen minket!

FRISS HÍR! 11:25

Szerdán a harmadik óra után ismét hazaküldték a diákokat információink szerint, az ötödik hatodik óra online lesz megtartva!

Egy óra alatt mindenkinek haza kellett érnie. Teljesen feleslegesen rángatják a fiatalokat. Nekik és a szülőknek meg kellett volna adni a lehetőséget, hogy eldöntsék elengedik-e gyereküket másnap iskolába.

FRISS HÍR 2! 11:35

A Kaposvári Tankerület lapunkat arról tájékoztatta, hogy a megszületett a döntés, a hét további részében a táncsicsos diákok online munkarendben folytatják a munkát.

Miről is kellett dönteni? Egy tanár megfertőződött. Aggasztó, hogy nincs előre meghatározva, hogy az iskola igazgatója milyen döntést kell hozzon ebben az esetben AZONNAL! Erről csak tájékoztatási kötelezettsége kell legyen a fenntartó, diákok, szülők, nyilvánosság felé. Két tanítási napot érintett a döntés meghozatala, kétszer mennek iskolába és tanítási órák alatt hazaküldik őket. Ez más körülmények között is döntésképtelenség, járvány idején felelőtlenség.

FRISS HÍR 3! 12:12

A kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium a következő közleményt tett ki weblapjára:

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

Ezúton értesítünk mindenkit az alábbi fontos döntésekről:
Intézményünkben 2020.10.07.-10.10-ig tantermen kívüli digitális munkarend van érvényben az Operatív Törzs döntése alapján.

Valamennyi tanóránkat digitálisan tartjuk a MS TEAMS felületen keresztül, az online előkészítőink továbbra is megtartásra kerülnek.

A digitális oktatásban valamennyi diákunknak, így a hatósági házi karantéban lévő tanulóinknak is részt kell venni.

Intézményünkben a tantermi oktatás 2020.10.12.-én 1. órától folytatódik valamennyi egészséges diák és pedagógus részvételével.

Kérésünk, hogy mindenki vigyázzon magára és vegyen részt a tanórákon.

Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Vezetőség

/Régen az iskolának volt igazgatója, most valami arctalan, kollektív vezetés jelenik meg aláíróként. Vélhetően azért, mert nem az iskola igazgatója hozza a döntést és Ő nem két tanítási napon keresztül hezitálna/

A védekezési előírások betartása mellett a naprakész tájékoztatás szükséges, amelyből ki kell derülnie ki, milyen döntéshozatalra jogosult és kötelezett.

Határozott, felelős döntések szükségesek azok számára, akik végzik napi feladataikat és nem értenek a járványkezeléshez. A Közgyűlésen kiderült előterjesztői hozzászólásból, hogy az önkormányzat rendelkezik napi adatokkal, így képes meghozni a szükséges döntéseket. Kérem tegyék közzé a fertőzési és gazdasági adatokat, naprakész információkat megérdemlik a kaposváriak.

sonline.hu 2020.10.07. 10:15

„Információink szerint legalább 20 gyereket hazaküldtek elővigyázatosságból a Búzavirág Tagóvodából. Németh Zoltánné a tagóvoda vezetője telefonos megkeresésünkre elmondta: nem tartozik a sajtó felé jelentési kötelezettséggel semmivel kapcsolatban. Akinek tartozik, azoknak már beszámolt mindenről. Tehát sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudja azt az értesülést, miszerint 20 gyereket hazaküldtek elővigyázatosságból a mai nappal.

Amint új információnk lesz az esetről, azonnal tájékoztatjuk olvasóinkat!”

„Akinek tartozik, azoknak már beszámolt mindenről.” Ehhez a mondathoz, csak egy megjegyzés: Aki kapja a jelentést, annak kutya kötelessége tájékoztatni a nyilvánosságot. Sőt előre tudatni kell a sajtó képviselőivel kihez forduljanak intézményi kérdéssel, ha annak vezetője nem adhat tájékoztatást. Normál körülmények között a fenntartó felé történt közléssel egyidejűleg az óvoda vezetője adjon tájékoztatást, mert a nyilvánosság felé az a hiteles.

 

kaposvármost.hu 2020. 10. 07., szerda, 08:42 /Másfél órával korábbi hír a sonline.hu tudósításhoz képest/

„Hazaküldtek mintegy húsz gyermeket a Búzavirág tagóvodából, miután az intézményben is megjelent a koronavírus.

Információink szerint a fertőzött személy kontaktkutatása még nem zajlott le, ezért egyelőre elővigyázatosságból született meg a döntés. A hatóságok a vizsgálatuk eredménye után döntenek az esetleges házi karantén elrendeléséről.”

 

Megjegyzendő itt felelős intézményvezetői döntés születik, nem vár, nem hezitál.

 

Frissítés:

 

Fertőtlenítették az óvoda helyiségeit

Szerda délután az alábbi üzenetet kapták meg az érintett szülők:

 

"A kontakt-kutatás kiértékelése folyamatban van, amennyiben csütörtök reggelig újabb közlemény nem kerül fel a csoport oldalakra, úgy szeretettel várjuk az egészséges gyermekeket az óvodába. A csoportok fokozott fertőtlenítése megtörtént."

 

Tehát határozott döntés után, azonnali intézkedés, a fertőtlenítést elvégzik. Egy apró megjegyzés nincs értelme az olyan kijelentésnek, hogy „fokozott fertőtlenítés”. Vagy fertőtlenítve van vagy nincs. Nincs mérsékelt, iciri piciri, tessék-lássék fertőtlenítés sem, és fokozott, nagyon-nagyon, hatalmas fertőtlenítés sem.

 

kaposvármost.hu 2020. 10. 07., szerda, 10:46

Információink szerint szerda délelőtt minden tanulót hazaküldtek a gimnáziumból. Úgy tudjuk, hogy ezt az Operatív Törzs döntése alapján rendelte el az Oktatási Hivatal.

Két és fél napig digitális oktatás lesz a Táncsicsban, vagyis a gyerekek az otthonukból kapcsolódnak be.

 Frissítés!

Időközben megtudtuk: valóban az Operatív Törzs döntött a tanulók hazaküldéséről, mint ahogyan arról is, hogy hétfőn már újra járhatnak iskolába. Új fertőzésről nem tudnak az intézményben.

Tényfeltárás: az Operatív Törzs dönt arról, hogy egy iskolában, ha fertőzött lett egy tanár, mit kell tenni. Hát ezért tart két tanítási napon keresztül a döntéshozatal. Járvány időszakban az elkülönítés ideje nem mindegy. Ahogy Virág elvtárs mondja a Tanú című filmben: - Hát ez porig égett. Erről kár lenne vitát nyitni. Pelikán József gátőr háza leégett, mivel a tűzoltóknak a bejelentést ki kell vizsgálni, csak azután oltanak: - Bizalmas felső utasítás. Az éberség az első!!!

Nem változott semmi, az éberség az első, a kézi irányítás: Porig égett, erről kár lenne vitát nyitni. Ez az eredménye az ilyen hatáskör-telepítésnek.

Csatolmányok: