Dorottya ház

kérdés

Tisztelt Polgármester úr!

A felelős gazdálkodás helyreállítása érdekében kérdezem:

2021.08.23. Közgyűlési jegyzőkönyv:

dr. Nadrai Norbert József képviselő "...A Dorottya ház is szerepel a határozati javaslatok között, a homlokzat durva hibáin kívül milyen kivitelezési problémák merültek fel? Mikorra javítja ki garanciában a kivitelező a repedt, felpúposodott homlokzatot?

 Szita Károly polgármester: "...A Dorottya házat átvették, 2-3 éves szavatossági kötelezettsége van a kivitelezőnek. Nyilvánvaló, hogy minden egyes már rendbe hozott, de időközben, a működés közben kijött hibát ki kell, hogy javítson, ez szerződésben garantált. A Dorottya ház kapcsán az ütemtervet, hogy mit szándékoznak csinálni és mi lesz a házban, arról alpolgármester úr röviden tájékoztatja a képviselőket, hogy érzékeljék és lássák..."

Borhi Zsombor alpolgármester a garanciális hibák listája a kivitelőhöz továbbításra került, várhatóan rövid időn belül választ kapnak, mikor történnek meg a javítások. A ház alsó szintjén jobboldalra fog átköltözni a Tourinform Iroda az ősz folyamán, baloldalt alul a kávézó helyén egy színvonalas bisztró fog üzemelni, az első emeleten egy Dámák diadalma című kiállítás fog megvalósulni. A kisebb és a nagyobb rendezvény termekben rendezvényeket fognak szervezni. A héten véglegesedig az eszközlista, ami alapján közbeszerzést fognak tudni kiírni. Sajnos azért haladtak lassan, mert a kiállításnak a koncepciója változott menet közben, most találták meg azt, ami tényleg egy nagyon színvonalas kiállítást jelenthet majd a városban. Ez alapján a közbeszerzés kiírásra fog kerülni, amikor ez lezajlott utána fog tudni a kiállítás megvalósulni. Az alsó szint várhatóan az idei évben benépesül, a felső szint várhatóan tavasszal.  

"Szita Károly polgármester nincs több hozzászólás, képviselő úr segítségét kérte, a szavazásnál sorolja a módosító javaslatait. Az eredeti állapot visszaállításáról szóló módosító javaslatot elfogadásra javasolta, kérte szavazzanak."

"dr. Nadrai Norbert József képviselő javasolta a kivitelezési hibái javítását és követelni a csúszás miatt az önkormányzat kárának megtérítését." 2 igen 7 nem 4 tartózkodás   

Az ereszcsatornából ömlik a víz a falra esőben, a homlokzat felpúposodott, repedt. Meddig tűri ezt a város?

Várjuk válaszát.

Kaposvár, 2022. február 21.

dr. Nadrai Norbert József  

        képviselő

 

Csatolmányok: