Dorottya Ház habkönnyű betűk

Többször szólaltam fel a Dorottya Ház felújítása után, a rossz kivitelezés és a lajhár tempóban vánszorgó üzemeltetés beindítása miatt.

2021. augusztus 23-i rendkívüli Közgyűlésen kérdésemre Borhi Zsombor alpolgármestert kérte fel, hogy válaszoljon, aki az alábbi választ adta:”… a garanciális hibák listája a kivitelezőhöz továbbításra került, várhatóan rövid időn belül választ kapnak, mikor történnek meg a javítások. A ház alsó szintjén jobboldalra fog átköltözni a Tourinform Iroda az ősz folyamán, baloldalt alul a kávézó helyén egy színvonalas bistro fog üzemelni, az első emeleten egy Dámák diadalma című kiállítás fog megvalósulni. A kisebb és a nagyobb rendezvény termekben rendezvényeket fognak szervezni. A héten véglegesedik az eszközlista, ami alapján közbeszerzést fognak tudni kiírni. Sajnos azért haladtak lassan, mert a kiállításnak a koncepciója változott menetközben, most találták meg azt, ami tényleg egy nagyon színvonalas kiállítást jelenthet majd a városban. Ez alapján a közbeszerzés kiírásra fog kerülni, amikor ez lezajlott utána fog tudni a kiállítás megvalósulni. Az alsó szint várhatóan az idei évben (2021) benépesül, a felső szint várhatóan (2022) tavasszal.”

2022. április 28-án a legutóbbi felszólalásomkor interpellációmban jeleztem, hogy a polgármester úr 2021. február 10-én közösségi oldalán közzétett helyszín bejáráson közölte, hogy február végéig meg kell kapnia az önkormányzatnak a kulcsot.

2022. június közepén, jóval több mint egy év után, miért nem működik a bisztró, amely bevételt hozhat?

Miért nincs kijavítva a nyári turisztikai szezon előtt a felpúposodott és megrepedt homlokzat?

Ma már azt kell kérdeznem, hogy a felpúposodott és megrepedt homlokzatot, amely lemállott A jeges esőtől, mikor javítja ki a kivitelező?

Ki volt személy szerint a műszaki ellenőr a Dorottya Ház felújításánál?  

Ki vette át személy szerint a Dorottya Ház felújítását?

Milyen felelősség-megállapítás történt?

A Dorottya Ház kivitelezési hibái mekkora összegű garanciális javítást jelent, ezek melyik napon készülnek el maradéktalanul?

Milyen összegű az önkormányzat elmaradt bevétele eddig?

Képviselőtársunk hívta fel rá a figyelmemet, hogy a Dorottya Ház barna felirata sérüléseinél rózsaszín habanyag látszik. A lehullott darabot megtekintve, egy pihekönnyű műanyaghabból készült a felirat.

Jelezték Önnek, hogy a Dorottya Ház barna felirata habból készül, ami nem a tartósságáról híres?

Mit kíván ezek után tenni?

Mikor cselekszik is végre, a szavak itt már nem mentik a felelősöket?

Kaposvár, 2022. június 16.   

                                                              Tisztelettel:

dr. Nadrai Norbert József   

                                                                                              képviselő

Csatolmányok: