SZEMÉLYI DÖNTÉSEK DEMOKRATIKUSAN

32 ÉVVEL A RENDSZERVÁLTÁS UTÁN NEM AZ UTOLSÓ PILLANATOKBAN KÉSZ TÉNYEK ELÉ ÁLLÍTÁS A MÓD. ÁPRILISBAN SZÓLTAM A KÖZGYŰLÉSEN, AZ AKKOR VÁLASZTOTT SZEMÉLY LEMONDOTT.

Polgármester hivatali autóval mozgáskorlátozottak parkolóját a kórházban

A Közgyűlés erkölcsi kötelessége szankciót kiróni és a polgármester tettét elítélni. Nem lehet elhallgatni.

Takarékosság

Adófizetők pénzéből támogatott, kedvezményes hatósági áras üzemanyaggal saját gépjárművüket használják.

Tűzijáték vagy tűzifa mire költse a Közgyűlés az itt élők pénzét?

Közel 1,2 milliárd Ft közbringa, 73 millió pumpapálya, tűzijáték. Az embereket felháborítja háborús veszélyhelyzet idején a rongyrázás.

Energiafelhasználási és energiabiztonsági terv közzététele

Esetleges lakossági energiaellátási zavarok elhárításának vészterve nélkül felelőtlenség neki indulni a télnek.

Emberi egészséget veszélyeztető vírusok elleni védekezés

Újabb tanév, ami előtt felelős döntés kell. Tesztelés?

A kaposváriak véleményének kötelező kikéréséről

A lakosság egészét érintő hosszú távú pénzügyi kötelezettség-vállalás, a környezetet érintő beruházások, továbbá a képviselők önmagukra hozott rendeleti szabályok esetén köteles legyenek kikérni a kaposváriak véleményét.

Humán területen dolgozók elismerése

Nem vehető le egy előterjesztés csak úgy a Közgyűlés napirendjéről. A Közgyűlés 2022. január 27-i anyagai között szerepelt egy előterjesztés a Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata szociális és gyermekjóléti intézményeiben foglalkoztatott közalkalmazottak elismeréséről szóló önkormányzati rendelet megalkotásáról.

Ki kell adni a napi helyi járványadatokat!

A Fővárosi Törvényszék bírái, kollégáim két ügyben is a hatályos jogszabályok betartására kötelezték a járványügyi adatok kezelőit. A NAIH elnöke ismételten felhívta az adatkezelők és a nyilvánosság figyelmét a települések koronavírus fertőzöttségi adatainak nyilvánosságáról szóló korábbi állásfoglalásaira.

Döntsön a nép! Népszavazást a választók 10 %-a kezdeményezhessen.

Megtört a jég egy többségi képviselő is, és valamennyi jelenlévő ellenzéki képviselő támogatta az indítványomat. Az elfogadásig még párszor be kell terjeszteni. A kaposváriak támogatásával menni fog, ha végre sorsukat a kezükbe veszik az itt élők.