Fekvőrendőr, de hova?

kérdés

Tisztelt Polgármester úr!

A 2021. december 7-i a Közgyűlés által tartott közmeghallgatáson az alábbi választ adta a Deseda partja mentén lévő aszfaltos út forgalmának problémája kapcsán:

Polgármester: „… A zártkert tulajdonosnak meg kell közelíteni valahogy a zártkertjét, de ne az legyen a fő közlekedési út, ne a Deseda part. Oda nem való gépjármű. Oda menjen a gyalogos, sétáljon a kisgyerek, a nagymamával, nagypapával, édesanyjával, menjenek a biciklisek. Valahol fönt kell egy alternatív utat csinálni. Akár az Aszalóival, hogy tehermentesítsük, nem tudom, majd a tervezők kitalálják. Nem az a megoldás, hogy megcsinálok valamit szélesebbre, hogy még inkább levigyem oda az autósokat. Egyetlenegy szempont van, a zártkerteket meg kell közelíteni autóval is, oda a tulajdonosnak el kell jutni, de ezt ne a Deseda parton keresztül.”

A megnövekedett gépkocsi- és kerékpárforgalom mellett a sebesség fekvőrendőrrel történő korlátozását egyelőre úttestre rajzolással kijelölték, azonban a lakossági egyeztetés meg nem történt meg.

Milyen módon vonják be a lakókat a közlekedés szabályozásába? Többen jelezték, hogy a kijelölt hely - a tó felé levezető lejtős főút végén a kerékpárúttal kereszteződésnél - a téli fagyok idején kimondottan veszélyes, mert könnyen megdobja a gépkocsit.

Milyen módon változtatható meg a tervezet fekvőrendőr helyének kijelölése? Milyen módon kérik ki az ott közlekedők véleményét? A kaposváriaknak nem csupán színekről van véleménye.

Várjuk válaszát.

Kaposvár, 2022. február 21.

Tisztelettel:

dr. Nadrai Norbert József

képviselő

   

Csatolmányok: