2021. december 16-I KÖZGYŰLÉS ELŐTERJESZTÉSEINEK VÉLEMÉNYEZÉSE

Az anyagokat azért kaptuk meg 2021. december 15-én, mert az országgyűlés 30%-kal előtte nap felemelte a polgármester bérét és nem tudott a Városházán dolgozók szemébe nézni. A napirend nem igényelte a Közgyűlés rendkívüli összehívását. A júniusi ülés összehívása óta teljes káosz uralkodik a Közgyűlési döntéshozatalban, kezdve a rendkívüli ülések összehívásának időpontjával, a képviselői jogok durva megsértésével és a kaposvári polgárok elzárásával a nyilvánosságtól. A törvényességi felügyeletre kötelezett Kormányhivatalra súlyos felelősség hárul.

2021. november 25-I KÖZGYŰLÉS ELŐTERJESZTÉSEINEK VÉLEMÉNYEZÉSE

Ingyenes lakossági tesztelés,és naprakész helyi járványadatok közlésére irányuló határozati javaslataim, valamint a képviselők ingyen parkolásának eltörlése a többség által elutasítva, a kisebbség megszavazta. A helyi népszavazásról szóló előterjesztésemet napirendre se vette a többség.

2022.június 16-I KÖZGYŰLÉS ELŐTERJESZTÉSEINEK VÉLEMÉNYEZÉSE

10 millió turisztikai stratégiára? Híd a színház és a fürdő közé?!

2022.április 28-I KÖZGYŰLÉS ELŐTERJESZTÉSEINEK VÉLEMÉNYEZÉSE

Otthoni szakápolás önkormányzati finanszírozásának megszüntetése. SZÉGYEN!

2022.február 24-I KÖZGYŰLÉS ELŐTERJESZTÉSEINEK VÉLEMÉNYEZÉSE

Közgyűlés 2022.02.24. előterjesztések véleményezése

Közgyűlés 2022.01.27. előterjesztések véleményezése (költségvetés)

Polgármester koronavírus fertőzött, amit a tesztek mutattak ki. Elkülönítésével nem tud megfertőzni másokat. Ez a tesztelés lényege, a másokért való felelősség. Az oltás csak a saját életét védheti meg, de a fertőzést látjuk, nem. Javasoltam novemberben, hogy a kitüntetések átadása a járványhullám után legyen. Nem tette.

Napirend utáni felszólalás 2021.11.25. a képviseleti munkáról

Indítványokról és azok hatásairól, mert egy elutasított indítvány is képes hatást gyakorolni, sőt...

2021. november 24-I KÖZGYŰLÉS (rendkívüli) törvénysértő napirend

A Közgyűlés 2021.11.24-re való összehívása egyetlen a zárt előterjesztés, összeférhetetlenségi eljárás miatt történt. A munkaterv szerinti, másnapi ülés egyes napirendi pontjai, amelyet a bizottságok így is tárgyaltak és a rendkívüli megtárgyalást nem igénylő további napirendi pontok tárgyalása az önkormányzati törvény megsértésével történt egy nappal korábban, így arról érvényes döntés nem hozhatott a testület. A törvényességi felügyelet a Kormányhivatal kötelezettsége.

2021. november 8- i rendkívüli KÖZGYŰLÉS

Képviselői jogok korlátozása. Interpellációk, kérdések benyújtásának megakadályozása. Hiányzó pénz helyett újabb közpénz juttatása képviselőkre tolt felelősséggel. Egy lemondás elegendő vagy a kaposváriak pénzének visszaszerzése és a helyi sportot támogató vállalkozások bizalmának helyreállítása?

BESZÁMOLÓ 2019.X.- 2021.X. frissítés

Az elmúlt évben a Közgyűlés helyett több alkalommal a polgármestert hatalmazta fel a veszélyhelyzet kihirdetése egyszemélyi döntéshozatalra, amelyet a járvány adatainak változása nem befolyásol. Ugyanolyan fertőzöttségi adatok idején hol lehet, hol nem testületi ülést összehívni. A polgármester részére véleményeket, javaslatokat küldtem a szavazó tábla helyett, amelyek többségét befogadta.