Hány Covid fertőzött van ma Kaposváron? 2020.10.01. 93 fő. Azóta?

A Közgyűlés 2020.06.11. előterjesztések véleményezése során derült ki, hogy a "Koronavírus - Kaposvár Megyei Jogú Város honlapja" kialakításához 200.000 Ft szerepel a város költségvetésében, úgy, hogy az önkormányzatnak saját honlapja van. Az oldal az írás megjelenéséig nem tartalmaz napi kaposvári Covid fertőzöttre vonatkozó számadatot. A https://koronavirus.kaposvar.hu/ a Nemzeti Népegészségügyi Központ országos, - később a megyei adatait is - közli azonban helyi adatokat nem, amely a városlakókat leginkább érdekli.

2020.09.24. 47 fertőzött volt Kaposváron és 7 fő volt Kórházban, amely a Közgyűlésen egy felszólalásból derült ki.

2020.10.01. 93 fertőzött volt Kaposváron Rádió most 2020.10.02. interjú (6:43) rögzített adásból derül ki, utolsó témaként park és szoboravatás témák után, a kérdezőnek köszönhetően.

2020.10.06. fordulópont:

Országosan egy nap alatt eddig a legtöbb, 20 ember hal meg a járványban. A kevés vizsgálaton belül a pozitív tesztek aránya újabb rekordot dönt 14% felett van, 35 napja végeztek ilyen kevés tesztet. WHO 5%-ot határozott meg a pozitív tesztek arányának felső értékeként, tehát nagyságrendileg több tesztet kell végezni, hogy követhető legyen a járvány terjedése. A Kormány határozat 14.196.000.000 Ft PCR-teszt keretről döntött október 1-jén. [1617/2020. (X. 1.)]. 2020.09.16-án nyújtottam be javaslatot 250.000.000 Ft teszt keret létrehozásáról Kaposváron, mert a késlekedés akadályozza a hatékony járvány elleni védekezést. A javaslat kitér a tesztelés veszélyeztetettségi sorrend meghatározására és az önkormányzati forrás felhasználás állami megtérítésére. Amelyre két héttel később a Kormány teszt kerete forrást biztosít.

A Kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium egyik pedagógusának Covid-tesztje pozitív lett. A hír 2020.10.06-án az alábbiak szerint jelent meg a nyilvánosság számára:

https://koronavirus.kaposvar.hu/

nincs közlés az esetről 2020. október 6. 24:00-ig

Kaposvármost.hu

2020. 10. 06., kedd, 10:56

Információink szerint kedden délelőtt minden diákot hazaküldtek.

Úgy tudjuk, hogy egy tanárnőnek lett pozitív az eredménye. A tankerület tájékoztatása szerint kedden 13 órakor, a Nemzeti Népegészségügyi Központtal történő egyeztetést követően, derül ki, hogy milyen intézkedéseket kell hozni az iskolával kapcsolatban. Akkor dőlhet el az is, hogy átáll-e az intézmény digitális oktatásra.

A Táncsics Mihály Gimnáziumban a koronavírus-fertőzés miatt hétfőn még csak három osztályban volt tantermen kívüli digitális munkarend, és 11 tanár volt karanténban.

Amint többet megtudunk, frissítjük cikkünket. /10 és fél órával később!!!/

2020. 10. 06., kedd, 21:28

KORONAVÍRUS A TÁNCSICSBAN - A JÁRÁSI HIVATAL 28 PEDAGÓGUST ÉS 116 DIÁKOT HELYEZETT HÁZI KARANTÉNBA

A karantén október 10-én éjfélig tart. Az intézményben követendő eljárásrendről az Operatív Törzs hoz döntést még a mai napon, szerdán már többet fogunk tudni.

A Járási Hivatal adatai alapján az Operatív Törzs még a mai napon döntést hoz az intézményben követendő eljárásrendről.

sonline.hu

2020. 10. 06. 10:34

Egy osztály online tanul a Táncsicsban, csaknem 150-en karanténban vannak

Többen jelezték, hogy nagy valószínűséggel olyan sok pedagógus lett koronavírus gyanús a kaposvári Táncsics Mihály Gimnáziumban, hogy be kell zárni, és áttérni online oktatásra. Az ügyben a gimnázium vezetése nem nyilatkozott. Információink szerint a kollégistákat már most folyamatosan küldik haza.

Figyelje cikkünket, a friss információkkal folyamatosan frissül!

A diákokat az elmúlt percekben hazaküldték, mert rövidített tanítást vezettek be kedden.

A délután folyamán az iskola tájékoztatja a diákokat és a szülőket, hogy elrendel-e online oktatást. Ha ez megtörténik, az iskola honlapján közzé kell tenniük a változtatást, de mi is azonnal tájékoztatjuk olvasóinkat!

A gimnázium weboldalán arról tájékoztatott, hogy a keddi, megerősített adatok alapján igazoltan fertőzött diákból hat fő, míg dolgozóból egy főt tartanak számon.

A hatósági házi karanténban levő diákok száma 145 fő, míg a dolgozók közül 29 fő van karanténban.

kapos.hu /KaposTv/

2020. október 06. - kedd 12:45 

Koronavírus: hazaküldték a diákokat a Táncsicsból

Az intézmény tájékoztatása szerint csaknem 30 dolgozójuk és 145 diákjuk van hatósági házi karanténban.

Egyre több diák és dolgozó kerül házi karanténba a Táncsics Mihály Gimnáziumban. Az iskola honlapján megjelent információk szerint egy dolgozó és hat diák már igazoltan elkapta a koronavírus-fertőzést, rajtuk kívül pedig rengetegen vannak, akik nem hagyhatják el az otthonukat.

Több olvasónk is jelezte szerkesztőségünk felé, hogy a diákokat kedd délelőtt hazaküldték az iskolából. Várhatóan online oktatásra áll át az intézmény.

Iskola honlapja: Covid-19 Tájékoztatás

Tájékoztatás az intézményi statisztikákról

2020.10.06 napra vonatkozóan 

igazoltan fertőzött diákok száma: 6 fő

igazoltan fertőzött dolgozók száma: 1 fő

hatósági házi karanténban levő diákok száma 145 fő

hatósági házi karanténban levő dolgozók száma 29 fő

tantermen kívüli digitális oktatásban résztvevő osztályok száma 1 (28 fő)

hiányzó diákok tünetekkel: 22 fő

betegség miatt hiányzó dolgozók összesen: 3 fő

 

Mi derül ki a tájékoztatásokból? A tájékozatlanság és a járványkezelési intézkedési terv nyilvánosságának problémája.

 

Az Operatív Törzs dönt arról egyedileg, hogy mit kell tenni, ha Kaposváron egy tanár tesztje pozitív lesz?

Nincs egy közzétett döntéshozatali rend, amelyet az intézményvezetőnek alkalmaznia kell ilyen esetben?

Nem tudhatják a szülők, diákok, tanárok előre mi a következménye egy tanár pozitív tesztje esetén?

Este 21:28-kor kap tájékoztatást a közvélemény a döntésről, amely alapján családoknak a másnapi programjukat kell tervezni?

A távolságtartás, fertőtlenítés, maszkhasználat mellett a naprakész tájékoztatás szükséges a hatékony védekezéshez. A hiteles tájékoztatás szükséges a felelősen gondolkodó emberek számára, hogy maguk alakítsák ki saját védelmi stratégiájukat, mivel jelenleg a közösségi terek nyitva vannak (rendezvények -sport, kultúra-, vendéglátás, edzőtermek stb.) Az első hullám korlátozásai nélkül, az egyénnek kell eldönteni, milyen kockázatot vállal szerettei védelme érdekében. Ehhez a döntéshez tudni kell a fertőzöttségi helyi adatokat, bárkinek is a feladata. A Közgyűlésen kiderült előterjesztői hozzászólásból, hogy az önkormányzat rendelkezik napi adatokkal. Kérem tegyék közzé az adatokat, naprakész információkat megérdemlik a kaposváriak.

Csatolmányok: