„… hogy három éve van elnyert pályázat a légszennyezettség mérő műszerre...”

kérdés

 

Tisztelt Polgármester úr!

A 2021. november 25-i Közgyűlésen ismételten elhangzott légszennyezettség-mérő beszerzéséről, amely a kaposváriak figyelmét felkeltette:

A www.kapos-t.hu portál rendszeresen írt az elmúlt években légszennyezettség-mérő állomásról. A legutóbb nem várva az önkormányzatra beszerzett a portál tulajdonosa egy műszert, amely alapján jelezte, hogy a mérési adatok „…nem hivatalosak és nem pontosak…” „…bár a Pécsen végzett kontrollmérések azt mutatják, hogy nagyságrendi eltérés nincs az általunk mért és a hivatalosnak tekinthető adatok között.”

„Szita Károly polgármester a 2021. november 25-i Közgyűlésen elmondta, „… hogy három éve van elnyert pályázat a légszennyezettség mérő műszerre...”, „… a brüsszeli bürokraták miatt nem lett még megvalósítva a légszennyezettséget mérő műszer beszerzése annak ellenére, hogy aláírt szerződése van a városnak. Átadta a szót Kovács Katalin igazgató asszonynak.” Kovács Katalin igazgató elmondta, „hogy a pályázatot úgy kellett kiírni, hogy legalább két pályázatnak kell beérkeznie. Ha egy cég adja be pályázatát, akkor érvénytelennek kell tekinteni. December 20-a az ismételt pályázat beadási határideje és csak reménykedni tud, hogy lesz kettő ajánlat. Ha ez így lesz, akkor tavasszal már működni fog a mérőállomás.”

A bizottsági szakban kérdés merült fel, hogy áll a legutóbbi pályázat, amelyre az előterjesztőt képviselő azt a választ adta, hogy bírálat alatt van.

 

Sikerül-e végre elbírálni a pályázatokat?

 

Három év után melyik naptól kezdve és milyen módon férhetnek hozzá a kaposváriak a saját városuk légszennyezettségi adataihoz?

 

Várjuk tényszerű válaszát.

Kaposvár, 2022. január 23.

Tisztelettel:

dr. Nadrai Norbert József  

        képviselő

 

Csatolmányok: