SÖTÉT, SÖTÉTEBB.....KÖZVILÁGÍTÁS

6 INTERPELLÁCIÓ A KÖZVILÁGÍTÁSRÓL. HÓNAPOKIG CSATOLTAM A KÉPEKET A SÖTÉT UTCÁKRÓL LOMB NÉLKÜL ÉS LOMBOKKAL VÉGRE ELRENDELTE A FÉNYMÉRÉST. HARMADÁBAN NINCS ELÉG FÉNYERŐ, MOST MINDEN 2. LÁMPÁT LEKAPCSOLJA TÉLI LE- ÉS VISSZAKAPCSOLÁSA 80 MILLIÓBA KERÜL. AZ UDVARTARTÁS ÉVI TÖBB MINT 100 MILLIÓBA.

Öntől begyűjtik a háztartási használt sütőolajat?

5 éve ígérgetés: jövőre, idén, hamarosan, ha megjönnek az edények...Nos, 13.738 edény megérkezett a nyáron. Most nem látják a tevékenység pénzügyi biztosítékát. Felelős? Mennyi közpénz van eddig elköltve?

Kitört ablakok a gyalogosok felett hónapokig. Mikor intézkednek?

Ahogy megérkezett az interpelláció, lehúzták a redőnyöket. Ennyi történt 6 hónap alatt.

KÖZBRINGA 1,2 MILLIÁRDÉRT MENNYI AZ ÉVES KÖLTSÉGE?

Polgármesteri válasz: 40 milliót kell kifizetnie rá évente az itt élőknek a gazdasági számítások szerint, de ez neki nem tetszik, így visszadobta a kalkulációt. AKKOR OLCSÓBB? A kalkulációt készítő éves 10 millió körüli bevétellel számol. Évi 30 millió bukta a helyieknek csak ezen?

Interpelláció elhangzása előtt egy nappal tárgyalja azt a Jogi Bizottság

MÉG A DEMOKRÁCIA ELJÁRÁSI SZABÁLYAINAK A MEGSÉRTÉSE IS BELEFÉR. A JOGI BIZOTTSÁG ELNÖKE A HELYÉN MARAD, NINCS KÖVETKEZMÉNY.

Minimálbérek 40 éven át ?

A városi vezetők milliós havijának több mint 300.000 Ft-os emelése fejenként. Nyílik az olló és a bicska. Levezető alpolgármester interpellációk között megadta a szót Bereczki Dávidnak, aki a városi vezetők havijának emelését megszavazta és jelezte, hogy az infláció jelzőjének ismerete hiányában nem tudta, hogy felelősségteljesen tud-e szavazni a válaszról. Az ezt követő nevetgélésre jeleztem, hogy nem kellene a legalacsonyabb bérekért dolgozók kérdésénél nevetgélni.

A víz az itt élőké marad?

Polgármesteri válasz: Kiadott egy szándéknyilatkozatot az államosítás kapcsán a Közgyűlés tudta nélkül. A tárgyalásokat nem zárták le. Szankciós politika...2013 óta az állam által befagyasztott vízdíjak miatti adósság...tiszta...olcsó...

POSTA BEZÁRÁSOK

A válasz, majd ma kap választ. Azóta sem történt semmi, hiába tiltakozik a lakosság. A főpostán hatalmas sorok.

1956.évi vagy 1965. évi forradalom?

Polgármesternek mindegy. Következmény nélküli város? Nem, csak úgy hiszik.

Tisztelet a kornak vagy a tudásnak?

Két egymást követő bizottsági ülésen négy súlyos szakmai hibára a válasz, tisztelni kell a kort. Ha valaki már nem képes ellátni a feladatát, emelt fővel visszavonul. Úgy kijár neki a tisztelet.