JÉGKÁR "TÁJÉKOZTATÓ" TÉNYEK NÉLKÜL

A jégkár okán adott tájékoztatás konkrétumok nélkül néhány kérdést vet fel:

„Pintér Rómeó bejelentette: Kaposváron jelenleg is zajlik a károk felmérése és felszámolása. Mint elhangzott: akár kétszer annyi és akkora jégdarabok is hullhattak volna a szerda esti kaposvári viharban, ha nem működött volna a környék jégkárelhárító rendszere. De a károk mértékét enyhítette az is, hogy az önkormányzat az elmúlt években folyamatosan fejlesztette a csapadékvíz-elvezetési hálózatát, illetve megkezdte a korosabb fasorok egyedeinek vizsgálatát és szükséges kezelését is.” / 2022. 05. 26., csütörtök, 15:01 www.kaposvarmost.hu /

A Kaposvárt védő talajgenerátorok hol helyezkednek el és hány órakor léptek működésbe?

Teljes a lefedettsége Kaposvárnak vagy a 2022. május 25-i példátlan nagyságú jégkár megmutatta a lefedettség teljességének hiányát? Erre utalhat, hogy csak a város egy jól behatárolható részén volt súlyos jégkár, míg a város többi részén nem volt jég.

Van-e szükség további talajgenerátor állomásra a teljes lefedettséghez?

Milyen gyakran és ki végzi a csapadékelvezető csatornák tisztítását? A május 25-i vihar után hetekkel a József Attila utcában a csatornából tört fel a víz normál esőzés mellett és árasztotta el a Berzsenyi utca - József Attila utca kereszteződést.

Ki és melyik napra fejezi be az elszáradt fák kivágását? Nagy szélben életveszélyesek és a parkolókban lévők a vagyontárgyakban tehetnek súlyos károkat.

Melyik alpolgármestert - több mint 300 000 Ft emelést javasolt nekik havonta, így 1.345.500 Ft-ra jogosultak fejenként - bízza meg a három főállású közül, aki e terület felügyeli, akihez a kaposváriak fordulhatnak a problémákkal?

Várjuk megtisztelő tényszerű válaszát.

Kaposvár, 2022. június 16.               

Tisztelettel:

dr. Nadrai Norbert József                                                                   képviselő

 

Csatolmányok: