Kaposfüred közlekedés-biztonsági intézkedések 2. kör

Interpelláció a Közgyűlés 2021.11.25-i ülésére

Tisztelt Polgármester Úr!

A kaposfüredi lakók érdekében kérdezem:

Az R67-es út Kaposfüredet elkerülő szakaszának 2X2 sávosra bővítése miatt, amelynek következménye, hogy a forgalmat a lakóterületre, Kaposfüred legforgalmasabb útjára terelik, milyen konkrét közlekedés-biztonsági intézkedéseket léptettek életbe a forgalmirend változásáig és pontosan melyik napon?

2021. június 15-én a NIF Zrt. a polgármesterrel közösen jelentette be az R67-es út Kaposfüredet elkerülő szakaszának 2X2 sávosra bővítésének megkezdését, amelynek következménye, hogy a forgalmat a lakóterületre Kaposfüred legforgalmasabb útjára terelik. Polgármester úr az esemény kapcsán mondott beszéde a NIF Zrt. honlapján közzétett hírben a kaposfürediek közlekedésének biztonságáról és konkrét intézkedésekről nem tartalmazott információt.

2021. július 19-én a forgalmat a lakóterületre, Kaposfüred legforgalmasabb útjára terelték. A lakók közlekedés-biztonsági intézkedéseket kértek, amelyet 690 polgár írt alá a tudósítások alapján. 2021. augusztus 13-án az egyik helyi hírportál interpretációja alapján a polgármester meghallgatta a lakók kéréseit.

2021. augusztus 23-i rendkívüli Közgyűlésen feltett kérdésemre a polgármester megígérte, hogy: „Nyomógombos forgalomirányító lesz, vagyis jelzőlámpa a zebránál, beszerzése folyamatban van. Amíg be nem szerzik, addig a kézi forgalomirányítás fog működni. Kettő sebességmérő mobil műszert helyeznek ki a településrészen azt, hogy hova kerülnek, majd a rendőrség mondja meg.”

Kérdezem kaposfürediek biztonsága érdekében:

A 2021. június 15-i bejelentés óta eltelt időben a biztonsági berendezéseket miért nem szerezte be még az önkormányzat?

Mely napon helyezik ki a traffipaxokat a Kaposfüredi úton?

A rendőrség az eltelt negyed év alatt eldöntötte-e hova telepítsék a két traffipaxot?

Mi volt az oka, hogy a Kaposfüredet elkerülő szakasz 2X1 sávon úgy épült meg, hogy a bővítésekor teljes útlezárást igényel és nem a meglévő sávok mellett történik a kivitelezés?

Ki a felelős a 2021. június 15-i bejelentést követő közlekedés-biztonsági intézkedések elmaradásáért?

 

Javaslom, hogy a Közgyűlés ne fogadja el választ és bízza meg a Műszaki Bizottságot a kaposfüredi forgalmi helyzet biztonságának megteremtése érdekében az eszköz beszerzések minél előbbi beszerzésének felügyeletére.

Válasza nem elfogadható, a kaposfüredi forgalmi helyzet biztonságának megteremtése érdekében az eszközök beszerzése 5 hónapja nem történt meg.

 

Csatolmányok: