közvilágítás

interpelláció

Tisztelt Polgármester úr!

A közvilágítási problémák rendszeresen felvetődik a polgárokkal való találkozások alkalmával. Az önkormányzat jelentős összeget fizet közvilágításra.

A bizottsági szakban jegyző úr kérdésre válaszolva elmondta, hogy vannak úgynevezett „okos” lámpák, amelynek a fényereje növelhető, ha jogos igényt jelentenek be. Kérdésemre, hogy melyek ezek az utcák, azt javasolta, hogy a honlapon lévő közvilágítási hibabejelentés felületet használják a lakók. A Google kereső két bejelentési lehetőséget ad a lakóknak:

„Tájékoztatjuk a Tisztelt kaposvári polgárokat, hogy a közvilágítási hibák gyorsabb kijavításának érdekében továbbra is az alábbi elérhetőségeken keresztül jelenthetik be, ha valahol problémát észlelnek: VILL-KORR Hungária Kft. (0-24 órán át) tel: 30/ 33-44-005 email: hibabejelento [at] villkorr.hu Kaposvár MJV Városgondnoksága tel: 82/ 526 – 043 email: titkarsag [at] vgkaposvar.hu ()https://kph.kaposvar.hu/data/dl/kozvilagitashibabejelento2020.pdf

Valamint a Kaposvári Városüzemeltetési Nonprofit Kft. https://www.kavu.hu/kozvilagitas-hibabejelentes oldalát. Csak, akik ismerik a város céghálóját tudják, hogy a Városgondnokság megszűnése miatt az utóbbi lehet a megfelelő.

Közösségi oldalamon közzétettem a sötét utcaképeket. Polgármester úr meghívta pár nap múlva az E.ON áramhálózatáért felelős régiós vezetőjét, Kránicz Pétert „…és felhívta a figyelmét, hogy rendkívül sok panasz érkezik a közvilágításra. Jóval nagyobb határozottságot kért tőlük a jövőre nézve!”

Tényszerűen a lámpatestek cseréje óta sötét a járdák jó része a cserével érintett területen.

Az E.ON áramhálózatáért felelős régiós vezetőjének látogatása során kiderült-e, a sok panasz közül, amit a polgármester Facebook oldalán írt, hány panaszt ítélt a szolgáltató jogosnak?

Milyen intézkedést tettek? Ezek az intézkedések orvosolták-e a lakók problémáját?

Mikor teszi közzé a tapasztalatokat és az ügyintézési módot az önkormányzat? A kaposváriak tudják, hogy a lámpacsere óta vannak problémák. A kivitelező végül nem uniós támogatásból valósította meg a munkát, hanem a magyar kormány állt helyt. Mikor nyújt be igényt az állam felé, hogy a rossz kivitelezés javításának költségét fizesse ki? Mikor távolítják el a régen nem használt bejelentési információt az önkormányzat honlapjáról?

Várjuk tényszerű válaszát.

Kaposvár, 2022. január 23.

Tisztelettel:          

 dr. Nadrai Norbert József  

                képviselő

Csatolmányok: