közvilágításról sokadszor INTERPELLÁCIÓ

 

A közvilágítási problémák rendszeresen felvetődnek a polgárokkal való találkozások alkalmával. Tizedik alkalommal interpellálok ebben a témában.

2022. szeptember 22-i Közgyűlésen az alábbi válaszokat adta: „…A fénymérés harmadánál állapítottak meg fényerősség hiányt. Nem a lámpák miatt, hanem fákat kell kivágni, csonkolni ahhoz, hogy elég legyen a fényerősség. Ütemterv készül ehhez…” „…a vizsgálati jegyzőkönyv kivitelezési problémát nem állapított meg. A fényerő jó, de a hatását nem tudja kifejteni, mert a fák leárnyékolják. A vizsgálat alapján, ahol szükséges gyéríteni fogjuk a lombkoronát.”

9600 közvilágítási lámpatestből, 2600 szabályozható. Az országot járva nem tapasztaltam ilyen mértékű sötétséget, mint Kaposváron.

KAVÜ Nonprofit Kft. részére a kaposvári közvilágítási hálózat felmérésének költségeire 18.923.000 Ft-ot adott. Azután, hogy az előző évi költségvetés a fénymérésre 1.594.000 Ft-ot adott, amely alapján megállapították, hogy a vizsgált területen – ezt nem hozták nyilvánosságra – a lámpatestek harmadánál a fényerő nem volt megfelelő. Majd tavaly ősszel közel a lámpatestek felét lekapcsolták közel 40 millióért. Majd 28 millióért vissza. A kettő összeg jelentősen eltér, mi az oka? Sokat fizetett először a város?

Mit akarna felmérni újra? Közel 20 millióért hány lámpatestet lehet ismét üzembe helyezni?

Az eredetileg a fényméréskor megállapított lámpák harmadának nem megfelelő világítását, hol tart ennek a rendbe hozatala? A javításra vonatkozó tervet hol érhetik el az itt élők?

Hány megyei jogú városban kapcsolták ki a lámpatestek közel felét?

Melyik napon világít minden korábban kikapcsolt lámpatest? Mennyibe kerül ez az itt élőknek? Mennyi állami támogatást kaptunk eddig az energiaáremelés miatt?

Mennyit spórolt meg az itt élők balesetmentes közlekedésén, biztonságérzetén? Összeadta már a számlákat és összehasonlította az előző időszakkal? Hány forintot spórolt meg a kaposváriakon?

Kaposvár, 2023. november 26.                           Köszönti: 

Dr. Nadrai Norbert József                                                 képviselő