Laktanya végéig tartó út és a MOL kút közötti 150 m-es szakasz 3. kérdés

KÉRDÉS a Közgyűlés 2021.11.25-i ülésére

Tisztelt Polgármester úr!

A kaposvári és a kaposfüredi lakók érdekében kérdezem:

2021. június 18-án kérdést intéztem polgármester úrhoz, amely így hangzott:

„A tudósítások szerint a Füredi úton a Margit templomtól a Raktár utcai körforgalomig lesz új kerékpárút, amely tovább megy majd Kaposfüred felé, és a balatoni kerékpárútra csatlakozik.

Évek óta lakossági igényként jelentkező Füredi laktanya végéig lévő szilárd burkolatú belső út és a MOL kút közötti kb. 150 méteres biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedésre alkalmas szilárd burkolatú út mikor lesz kész? Ezzel megvalósítható, hogy Kaposvár és Kaposfüred között gyalogosan és kerékpárral is biztonságosan közlekedhessenek az itt élők.

2021. október 19-én a kérdéses szakaszon halálos kimenetelű biciklisgázolás történt.

Válaszában elmondta, hogy „a tervei elkészültek az érintett szakasznak, a kollégái dolgoznak a közbeszerzéseken. Így az önkormányzat az eljárás eredményétől függően reméli, rövidesen ki fogják tudni hirdetni a győztesét. A volt Füredi II. Laktanya melletti kerékpárút építése hamarosan kezdődik.” Igazgató asszony kiegészítésében jelezte, hogy „az építési engedéllyel rendelkező kerékpárutak tekintetében az összegzés kiküldésre került, a szerződés megkötése rövidesen megtörténik. Ez a Raktár utcai körforgalomig fog tartani a Füredi úton végig. A Raktár utcai körforgalomtól a Mol kútig tartó szakasz engedély tervekkel rendelkezik és ennek a közbeszerzési eljárását fogják indítani rövidesen.”

Melyik napon kezdődik és fejeződik be a Raktár utcai körforgalomig a kerékpárút építése?

A biciklisek és gyalogosok biztonsága érdekében a Laktanya végéig tartó belső út és a MOL kút közötti 150 m-es szakaszon ideiglenes tereprendezéssel a gazos területen mikorra tudja az önkormányzat biztosítani a zavartalan átjárást?

Várjuk megtisztelő válaszát.

Kaposvár, 2021. november 22.                                             Tisztelettel:

dr. Nadrai Norbert József

                                                                                              képviselő

Csatolmányok: