Legyen világosság, így fejezte be a polgármester.

 

interpelláció

Tisztelt Polgármester úr!

A közvilágítási problémák rendszeresen felvetődnek a polgárokkal való találkozások alkalmával. Az önkormányzat jelentős összeget fizet közvilágításra.

A 2022. januári interpellációmra adott válaszból megtudhatták a kaposváriak, hogy a 2015-ben megvalósított projekt keretében 2135 db lámpatest került kicserélésre modern LED-es fényforrásra. A felszerelt okos lámpatesteknek köszönhetően napi információkkal rendelkeznek az esetleges meghibásodásokkal kapcsolatban. Azokban az utcákban, ahol okoslámpák kerültek felszerelésre lehetőség van a fényerő állítására. A válaszadó szerint tényszerűen megállapítható – a kaposváriak tapasztalatával szemben – hogy a közvilágítási hibáknak semmi köze nincs a világítótestek cseréjéhez. A hibák jelentős részét az ún. passzív elemek okozzák, amik nem lettek még megújítva. A lakók azt tapasztalták, hogy a lámpatestek cseréje óta sötét a járdák jórésze a cserével érintett területen. Nemrég egy hölgy a Kossuth Lajos utcában esett el a sötétben súlyos sérülést szenvedve, aki szintén megerősítette az általános közhangulatot.

Az eltelt 7 év alatt készült-e fénymérés, az lámpatestek cseréjével érintett utcákban? Mi volt az eredménye? A régi lámpák esetén mi volt a fénymérés eredménye és mi volt a csere után? Az elvégzett munka minősége miatt kezdeményezett- e eljárást az önkormányzat a kivitelezés miatt? Ki fizeti a kaposvári utcák közvilágításának helyreállítását? Milyen kormányzati támogatást kap ehhez a város?

Az RTL Klub Házon kívül című műsora több településen is hasonló problémát mutatott be mobil fénymérő eszközzel? A gyáli polgármester az elégtelen utcai közvilágítás miatt nem tudta elolvasni a fénymérési jegyzőkönyvet.

Az önkormányzat érintett szervezete rendelkezik-e fénymérő eszközzel? Mikor végzik el a fényméréseket és arról mikor számolnak be a nyilvánosságnak?

Várjuk tényszerű válaszát.

Kaposvár, 2022. február 20.

Tisztelettel:          

 dr. Nadrai Norbert József  

                képviselő