„… Megpróbálom megfejtetni a kollégáimmal, hogy az Intermodális Csomópont építése kapcsán a Béla királynál levő közúti felüljáró, ami megépült, hogy megy a gyalogos forgalom."

kérdés

Tisztelt Polgármester úr!

A 2021. december 7-i a Közgyűlés által tartott közmeghallgatáson az alábbi választ adta az Intermodális Csomópont kapcsán felvetett hiányoságokról:

Tar Tibor: „A felüljárón a Baross G. u. Hársfa utca felé lejárás rosszabb lett, mint volt. A volt KPM bejáratánál készült egy gyalogátjáró az útra, ami 45 fokos lejtős lett, amin a gyerekkocsival, kerekesszékkel közlekedni szinte lehetetlen. Ha valaki ott legurul, akkor a szemben levő háznak nekimegy. Miért nem maradhatott meg a déli oldalon a járda egyenesen, miért kellett másikat csinálni, ami nagyon kanyargós lett?”

Polgármester: „… Megpróbálom megfejtetni a kollégáimmal, hogy az Intermodális Csomópont építése kapcsán a Béla királynál levő közúti felüljáró, ami megépült, hogy megy a gyalogos forgalom. Igazgató asszony segítsen nekem, hogy pontos és korrekt választ tudjak erre a kérdésre is adni. Alpolgármester úr kapta meg tőlem Borhi alpolgármester úr, hogy az IMCS-nél minden olyan buszperonra, ami nem a fedett részen van, ahol megáll a busz, mert azon utaznak majd az emberek, és várják, ott legyen pad. Kivétel nélkül mindenhol. A MÁV-ét is el fogjuk vitetni, hogy olyan padok legyenek, amik a többi helyen vannak. Ezek a padok 150 és 300 ezer forint között vannak. Mindenhova padot fogunk helyezni, ahol nincs, mert teljesen jogos. Nem csak az Ön igénye, hanem több helyről is jöttek már jelzések. A rendelést elindítják, remélem, hogy a leszállítás is minél előbb lesz.” A lakók panaszai közül az új padok elhelyezése megtörtént, a régi padok szerencsére ott maradtak azoknak van háttámlájuk.

Az elmúlt két hónapban sikerült-e megfejteni, hogy a felüljárón a Baross G. u., Hársfa utca felé miért lett a lejárás olyan, amit a lakók kifogásolnak?

A Hársfa utca végén lévő körforgalom és a Béla király utcai vasúti gyalogos átjáró közötti szakasz mikor lesz olyan állapotba, amitől a gyalogosok nem érzik úgy mintha a senki földjén járnának (fásítás, félbemaradt díszburkolatú járda, Baross u. 41. előtti út rendbetétele, játszótér felújítása stb.)

Várjuk tényszerű válaszát.

Kaposvár, 2022. január 23.

Tisztelettel:

dr. Nadrai Norbert József  

        képviselő

Csatolmányok: