MELINDA

Egy évre rá pontosan ismét egy hosszú telefon, egy leköszönő képviselővel.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2665409760433830&id=1762286650746150

Teveliné Horváth Melinda a legutóbbi morális kiállásával bekerült a hírekbe.

https://sokszinuvidek.24.hu/mozaik/2022/08/09/kaposvar-tuzijatek-megtartjak/

„Lesz tűzijáték az augusztus 20-i nemzeti ünnepen Kaposváron, erről döntött a képviselő-testület a keddi rendkívüli közgyűlésen, írja a sonline.hu. A lap tudósítása szerint Nadrai Norbert, a Kaposfüredi Szőlősgazdák képviselője indítványozta, hogy a nehéz gazdasági helyzet miatt állítsák le a luxusberuházásokat, így tűzijáték se legyen. A kaposvári képviselők ugyanakkor az indítványát lesöpörték az asztalról, egyedül a jobbikos Teveliné Horváth Melinda támogatta azt. Szita Károly polgármester egyébként annyit fűzött hozzá Nadrai Norbert sorozatos előterjesztéseihez, hogy nem támogatja a trollkodást.”

Miért emlékezem meg egy leköszönő képviselőről, írtam tavaly ezen a napon, amikor dr. Molnár Péter mondott le: „Egy ok is elég: az indítványaimat támogatta, akár a Közgyűlésen, akár a Népjóléti Bizottságban, akár a Pénzügyi Bizottságban terjesztettem elő. A név szerinti szavazást kezdeményező javaslatomat a 250 milliós tesztelési keretről és annak állami megtérítését, amely 333 kaposvári áldozat életének megmentését szolgálta volna, éppúgy, mint a képviselői kicsinyes és ósdi privilégiumának, az ingyenes parkolás eltörlését. És még számos indítványomat. Ezek nem szavak, ígéretek, hanem tettek, és a helyi testületben álláspontom felvállalását jelentették.”

Köszönet érte Péter után Melindának is‼️

Megértem, a fiatalokat, akik érvényesülni kívánnak az életben és ezért elhagyják Kaposvárt vagy a közélet helyett családjukkal és hivatásukkal kívánnak csak foglalkozni.

„Élni és élni hagyni, több öröm, kevesebb rosszindulat.” A mérgező légkör minkét fiatalnál nagyban hozzájárult a távozásukhoz, a helyi közélettől való távolodásukhoz.

Van mit tenni városunkban, mert a fiatalok: SZÁMÍTANAK RÁNK! Majd azzal zártam a bejegyzésemet, hogy:

„Legyen vége a fiatalok csalódásának, legyen vége az elvándorlásnak, legyen vége a kaposvári családok szétszakításának‼️”

       Melindával, akkor találkoztam először, amikor az 5 vagy 6 szervezet listájának első két jelöltje nem volt hajlandó átvenni a mandátumát. Melinda volt az 5. a listán, a 6. helyről a pártharcok után a Pécsi Ítélőtábla döntött. Melinda érkezésével már három női képviselője lett a Közgyűlésnek. A lombikprogram-támogatás bővítésekor, pont a többségi frakció képviselőnője szállt vele vitába. A női szolidaritás nem valósult meg, a férfi képviselőtársak megértőbbek, stílusukban kedvesebbek voltak. Nagyon bántotta a könyörtelen, női oldalról jött támadás.

A Közgyűlés ülései előtt Melinda felhívott és kérdezett, mert felelős döntéseket akart hozni. Nem az egyik oldal vagy a másik oldal véleménye érdekelte, hanem a döntéstervezetek tartalma, összefüggései. Azon kevesek közé tartozik, aki szeret tanulni. Tanultam én is rajta keresztül arról, hogyan alakulnak a szavazások az ellenzéki oldalon. A képviselők helyi adófizetők pénzén való ingyenes parkolására, mint ósdi privilégiumra tekintett, és nem csupán ellene szavazott, de nem is vette igénybe.

Biztos vagyok benne, hogy egy szakpszichológus végzettségű képviselővel jól járt volna Kaposvár, aki szívesen tett volna a közösségért, fiatalokért, de a kirekesztő többség nem csupán a levegőt vonja el, hanem kétséget ébreszt abban is van-e értelme az itt élőkért tenni.

Harminc év egyeduralmával zárul le a 2019-2024 közötti önkormányzati ciklus, amelynek csupán az első négy évében – a múlt évezredben - volt ellenzéki többségű Közgyűlés. Magától nem változik meg semmi, főleg nem az évtizedes rossz beidegződés. A személy változása, még nem jelent szemléletváltást. 

A fiatalok távozásával az itt élők lesznek szegényebbek, a Közgyűlésben, a munkahelyeken, a családokban, a sportban.

Változás kell, mert egyre szegényebb lesz a város.

 

dr. Molnár Péter „Visszagondolva, pályakezdő jogászként keresett fel először a Városházán. A céltudatos, jó benyomást keltő fiatalembert fel is vettem volna, ha van szabad státuszom. Felhívtam kedves barátomat és volt kollégámat, Évát, aki segített, így a Közigazgatási Hivatal Törvényességi Főosztályán kezdte pályáját. Kollégaként többször találkoztunk, amikor rendelettervezetet egyeztettem a főnökével. Évekkel később közigazgatási munkáját befejezte és a Cukorgyárba került. Majd újabb évek teltek el és a Helyi Választási Bizottság delegált tagjaként találkoztam vele. Higgadt és felkészült volt, amikor a választási döntéseket beterjesztettük a testület elé. Kollegialitása és a jog érvényesülése meghatározóbb volt számára, mint akkori pártja képviselete. Majd bizottsági külső tagként vett részt az önkormányzati döntéshozatalban. 2019-ben öt párt jelöltjeként mandátumot szerzett. Vállalta, amire jelentkezett, nem utasította el a helyiek szolgálatát. Amikor erkölcsi kötelezettségének érezte, hogy kilépjen a pártok által létrehozott egyesületből határozott volt. Ugyanilyen határozott volt most, amikor Budapestre megy dolgozni és visszaadta mandátumát.” 2021.08.16.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2665409760433830&id=1762286650746150