Melyik napon kezdik el a háztartási sütőolaj házhoz menő begyűjtését?

A kaposvári környezetükre figyelő polgárok érdekében kérdezem:

Kaposváron újabb tesztprojekt várható a hírek szerint. Ételkiszállításnál használt egyszer használatos műanyag dobozok helyett újrahasználható, rozsdamentes acél dobozok bevezetése.

2017-ben a háztartási sütőolaj házhoz menő begyűjtésének tesztprogramját jelentette be a Városháza. 5 éve számos nyilatkozatot, beszédet hallgathattak a kaposváriak: a jövőre meglesz, idén megvalósul, hamarosan időtávlatok említésével.

Melyik napon kezdik el a háztartási sütőolaj házhoz menő begyűjtését?

Melyik napon kezdik el az egyszer használatos műanyag dobozok helyett újrahasznosítható, rozsdamentes acél dobozok bevezetését?

A teszt programok valósak, vagy csak a kaposváriak türelmét tesztelik a „kaposvári délibáb mintaprojekt keretében”?

Várjuk megtisztelő tényszerű válaszát.

 

Viszontválasz:

Javaslom, hogy a Közgyűlés ne fogadja el választ és bízza meg a Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Műszaki Bizottságot, hogy vizsgálja meg az ételkiszállításnál használt egyszer használatos műanyag dobozok helyett újrahasznosítható, rozsdamentes acél dobozok bevezetésének, és a háztartási sütőolaj házhoz menő begyűjtésének tesztprogramjainak jelenlegi állását. Határozza meg a tesztprogramok bevezetésének reális időpontjait és arról adjon hiteles tájékoztatást a kaposváriaknak.

Eddig egyszer volt haszna, hogy előre bejelentette vízióit, amikor a gumifeldolgozó pirolízis üzemet környezetvédelmi jellegét akarta elhitetni a helyiekkel. A kérkedése nyílt lázadáshoz vezetett a saját támogatói között is és azóta alakosság csak legyint a szokásos vízióira.

Válasza nem elfogadható, tesztprogramoknak a valóságban kell, hogy realizálódjanak.