Melyik napon kezdik el a háztartási sütőolaj házhoz menő begyűjtését?

Tisztelt Polgármester úr!

A kaposvári környezetükre figyelő polgárok érdekében 2021. szeptember 17-én interpellációt nyújtottam be, amely így szólt:

Kaposváron újabb tesztprojekt várható a hírek szerint. Ételkiszállításnál használt egyszer használatos műanyag dobozok helyett újrahasználható, rozsdamentes acél dobozok bevezetése.

2017-ben a háztartási sütőolaj házhoz menő begyűjtésének tesztprogramját jelentette be a Városháza. 5 éve számos nyilatkozatot, beszédet hallgathattak a kaposváriak: a jövőre meglesz, idén megvalósul, hamarosan időtávlatok említésével.

Melyik napon kezdik el a háztartási sütőolaj házhoz menő begyűjtését?

Melyik napon kezdik el az egyszer használatos műanyag dobozok helyett újrahasznosítható, rozsdamentes acél dobozok bevezetését?

A teszt programok valósak, vagy csak a kaposváriak türelmét tesztelik a „kaposvári délibáb mintaprojekt keretében”?

A jegyző válaszában elmondta, hogy „a gyűjtőedények szállítására a szerződés megkötésre került. Ebben az évben az edények kiosztásra kerülnek, és ezzel párhuzamosan a Közszolgáltató elkészíti a begyűjtési tervét, beilleszti a közszolgáltatási naptárába, melyről a lakosságot időben tájékoztatni fogja. …A projekthez már most csatlakozott 3 vendéglátó egység, és ez folyamatos bővülést irányoz elő. A lakosság applikáción keresztül érheti el, veheti igénybe. Összegezve már elindult a projekt, és az éttermek aktivitásán múlik a projekt további sikere. A kaposváriak türelmét nem a tesztprogramok, hanem azok az interpellációk tesztelik… …Amennyiben képviselői munkájához információ szükséges úgy a szolgálati út betartásával a hivatal segítségére lesz”.

A képviselőknek nincs szolgálati út, ha a polgármesterhez nyújt be interpellációt arra az köteles válaszolni, betegsége esetén a kijelölési sorrendben a 3 főállású alpolgármester válaszol.

Hogy áll a két látványos bejelentés megvalósulása? Immár 6. éve a bejelentés óta mikor gyűjtik be a háztartási sütőolajat?