Melyik naptól van lehetőség a kaposvári központi posta épületében szemeteszsákok vásárlására készpénzzel?

Tisztelt Polgármester úr!

A 2021. december 7-i Közgyűlés által tartott közmeghallgatáson, a 2022. január 27-i és a 2022. február 24-i Közgyűlésen is kérdésként merült fel a szemeteszsákok fizetésének módja:

 

A 2021. december 7-i Közgyűlésen a polgármesteri válasz így hangzott a közmeghallgatáson megjelent lakók előtt: „…Már hallottam egyszer ezt a problémát, jelen pillanatban nem tudom ezt a választ, de meg fogom oldani. …Meg fogom oldani, hogy ha bemennek, elvihetik a zsákok, de fizethessék is ki, ne kelljen postára menni. Valamit ki fognak találni, állítanak be egy pénztárost. Már megoldottuk, most mondja Jegyző úr, ki lehet fizetni helyben.”

A 2022. január 27-i alpolgármesteri válasz szerint: „…Készpénzes fizetésre a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló Vagyonkezelő Zrt. sem Kaposváron, sem más városokban nem ad lehetőséget.

A 2022. február 24-i Közgyűlésen elmondtam, hogy a 2021. december 7-i közmeghallgatáson adott válasz, mely szerint a probléma megoldott, nem helyt álló.

 

Kérdésemre, hogy mi tesz azért, hogy a lakók az önkormányzat által korábban végzett feladatellátásának megfelelően a modern fizetési módokon jussanak hozzá a szolgáltatáshoz, polgármester úr azt a választ adta, hogy sajnos a közmeghallgatáson a kaposváriaknak adott válasza nem volt helytálló. Tájékoztatott továbbá arról, hogy megkeresték a céget annak érdekében, hogy a kaposvári központi posta épületében nyitott személyes ügyfélszolgálati pontjukon legyen lehetőség a zsákok vásárlására, így aki azonnali készpénzes fizetési módos kíván igénybe venni élhessen ezzel a lehetőséggel is.

Kapott-e választ a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló Vagyonkezelő Zrt.-től?

A közmeghallgatás óta eltelt 4 hónap.

Melyik naptól van lehetőség a kaposvári központi posta épületében szemeteszsákok vásárlására készpénzzel?