Miért tarja hatalomban a polgármestert a kettészakadt 2019-es összefogás és a feloszlatott radikálisok helyére lépett csapat?

Választási kisokos Kaposváron, Teri kérésére

12 választókerületben és polgármesternek 5-5 jelölt indul

 

A Kaposváriak Köre jelöltje az első a polgármesteri szavazólapon,

5 éves képviselői munkája olvasható a www.nadrai.hu oldalon 252 interpelláció 1000 javaslat (határozati és rendeletmódosítás).

Mind a 12 körzetben állítunk jelölteket, akik közül 7 hölgy.

A legtöbb nő nálunk indul, hogy változzon végre a képviselet minősége, stílusa.

 

A 34 éve városvezető polgármester, 26 éve többségben van a testületben, így egyedül irányítja a várost három évtizede.

8. alkalommal is elindul, megválasztása esetén 73 éves lesz a ciklus végére.

 

A 26 éve többséggel bíró párt 5 körzetben cserélte le a jelöltjeit, ezekben a körzetekben biztos új képviselő lesz. Az elmúlt 5 évben a mostani választási ígéreteket nem végezték el:

nincs 1000 új parkoló a lakótelepeken,

nincs fiataloknak új közösségi épület,

nincs desedai homokos part, kemping,

nincs kész a Domus előtti tér,

nem készült el a Töröcskére vezető út,

nem kész a hiányolt tüskevári csapadékvíz-élvezetés,

nincs mindenhol fekvőrendőr, ahova kértek,

nincs mindenhol traffipax, ahova kértek,

nem ég a lámpa, ahol javítást kértek,

nem újult meg mindenhol a játszótér, ahol kértek,

nem javították meg a járdát, utat,

nem lett tisztább a víz, ahol kérték.

De odaadták "ellenzéki" pártlistás támogatással az itt élők vizét ingyen.

De felemelték a polgármester és a három főállású alpolgármester milliós javadalmazását fejenként havi több mint 300.000 forinttal.

De 80 milliós pumpapályára volt pénz.

De 1,7 md Ft Dorottya házra volt pénz.

De az itt élők pénzéből vettek 250 millióért közbringát, ami évi közel 40 millióba fáj a kaposváriaknak.

Nem adtak 250 milliót az itt élők ingyenes tesztelésére. Több száz ember halt meg a járvány alatt vagy betegedett meg. Még a pontos számukat sem mondják meg, pedig hetente többszöri jelzésemre a polgármester közölt heti adatokat. A halottvizsgálati lapok az önkormányzatnál vannak.

Ehelyett a járvány idején 31 millió ment rózsalugasra a színház parkban.

Az önkormányzati otthon ápolásra nem volt 16 millió és elküldték az ápolókat, államosították a házi orvosi ügyeletet és a védőnői szolgálatot.

 

A kettészakadt 2019-es összefogás két polgármester jelölttel indul az egyik pártlogók alatt, a másik egyesületként. Ezzel szolgálják a 30 éve polgármester újrázását nyolcadszor. Nem a pedofil kegyelmi botrányban erkölcsileg megrogyott párt biztosítja a helyi hatalom stabilitását, hanem a 2019-es kettészakadt összefogás a 26 jelöltjével. Ezt a körzeti jelöltek látják, rajtuk múlik visszalépnek vagy vállalják a felelősséget a több évtizedes helyi hatalom fenntartásában.

A radikális párt helyi szervezetét a választások előtt közvetlen feloszlatták, mivel részt vettek a visszaléptetési tárgyaláson. Az új szervezet nem lép vissza. A kizártak közül két tag a tárgyalásoknak megfelelően a Kaposváriak Köréhez csatlakoztak.

2023 májusa óta tárgyalok a pártok képviselőivel, hogy egy kihívója legyen a hatalmon lévő pártnak, egy darabig egyetértés volt, majd megváltozott a helyzet és ismét a helyi hatalom érdekeit kiszolgáló megosztottság jött létre.

Most a választókon a sor, az 5 éves teljesítményt értékeli vagy bedől a 26 éve sikertelen, szóban ellenzékiek újabb trükkjének? Ingyen parkoló ellenzéki képviselőkről, mi az ellenzéki szavazók véleménye? A kaposváriak vizének ingyenes átadásáról a kormánypárt és az együttműködő ellenzéki képviselők továbbra is számíthatnak az itt élők szavazatára?

Van kire szavazni a Kaposváriak Köre, mind a 12 kerületben indít jelölteket és közigazgatási vezetői, valamint bírói gyakorlattal rendelkező polgármester jelöltet!