"össze fogjuk kötni Kaposfüredet a Füredi úti kerékpárúttal"

Kérdés

Tisztelt Polgármester úr!

A kaposvári és a kaposfüredi lakók érdekében kérdezem:

2021. június 18-án és november 25-én kérdést intéztem polgármester úrhoz, amely így hangzott:

„Évek óta lakossági igényként jelentkező Füredi laktanya végéig lévő szilárd burkolatú belső út és a MOL kút közötti kb. 150 méteres biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedésre alkalmas szilárd burkolatú út mikor lesz kész? Ezzel megvalósítható, hogy Kaposvár és Kaposfüred között gyalogosan és kerékpárral is biztonságosan közlekedhessenek az itt élők.”

2021. október 19-én a kérdéses szakaszon halálos kimenetelű biciklis-gázolás történt.

A közmeghallgatáson 2021.december 7-én Mészáros Zoltán jelezte, hogy „a városhatártól a Mol kútig nincs közvilágítás és nincs kerékpárút sem. Ő is járt már többször úgy, hogy az utolsó pillanatban kerülte el az ütközést a kivilágítatlan kerékpárossal. Mást is látott már ilyen szituációban. Kérte, hogy a Mol kút és az OMV kút között is legyen kerékpárút.

Polgármester válasza: „A pénzünk megvan rá, össze fogjuk kötni Kaposfüredet a Füredi úti kerékpárúttal. Egy szakasza csak ideiglenes lesz, ez a Volán telep és a volt Füredi II. laktanya között, mert valószínűleg a távfűtő-vezeték nyomvonala is lesz. Addig megoldjuk zúzott kővel, hogy kerékpárral el lehessen menni. Össze fogjuk kötni az alagúttal.”

A biciklisek és gyalogosok biztonsága érdekében a Laktanya végéig tartó belső út és a MOL kút közötti 150 m-es szakaszon ideiglenes tereprendezéssel a gazos területen melyik naptól (év, hó, nap) tudja az önkormányzat biztosítani a zavartalan átjárást?

Az első kérdésemtől 7 hónap telt el, a kaposvári és kaposfüredi kerékpárosok, gépkocsival utazók és a jó időben szívesen gyaloglók igénye sokkal régebbi.

Várjuk megtisztelő válaszát.

Kaposvár, 2022. január 23.                Tisztelettel:

dr. Nadrai Norbert József

                                                                                              képviselő

 

Csatolmányok: