POSTA BEZÁRÁSOK

INTERPELLÁCIÓ

Polgármester úr!

Az egyes településrészeken élők védelmében kérdezem:

A kaposvári költségvetésből mennyi forrást kell átadni az itt élők pénzéből, hogy a postafiókokat ne zárják be?

366 postafiókot zárt be a Posta, Kaposváron négyet. Ebből 2 mellett állt ki pénteki sajtóbeszélgetésen. Mi van a Tüskeváriakkal és mi van a Pécsi utca környékén élőkkel?

Toponáron a Posta utca ugye nem lesz Régi Posta u.?

A rendszerváltás óta hány postafiókot zárt be a Posta Kaposváron?

Miért nem egyeztetett előre a Posta, illetve a felügyeletét ellátó miniszter – aki a pénzügyi szolgáltató felügyeletéért havi több mint 5 millióra jogosult – a kaposvári postafiókok bezárásáról?

Sikerült-e megállapodni a Postával a jelenlegi bezárások kapcsán és arról, hogy a jövőben a település képviselőit előre tájékoztassák, mivel további helyi döntést igényel egy ilyen bezárás?

Az itt élők azt látják, hogy elsötétülnek a közterek, bezárnak a közösségi terek, a közszolgáltatás ára nő, míg a hozzájutás hozzájuk egyre nehezebb. A havi jövedelmük egyre kevesebbet ér, a megtakarításaik elolvadnak, míg a város vezetője már három főállású helyettesének milliós haviját képes volt megemeltetni fejenként több mint 300.000 Ft-tal?

Polgármester úr, Kaposvár összefog? Remélem.

Várják tényszerű válaszát a településrészen lakók.

Kaposvár, 2022. november 19.  

                                                                       Köszönti:

                                                               Dr. Nadrai Norbert József                                                                                                              képviselő

A Közgyűlés tekintélyét megőrzendő a képviselők nem fogadhatják el a választ anélkül, hogy ne megalkuvó szavazógépként tekintsenek rájuk a kaposváriak, ha nem konkrét, számon kérhető választ kapnak.

Válaszát, azért nem fogadom el.