Visszaállítani az illetménykiegészítés mértékét

20 éve sokat harcoltam a bevezetéséért. Két lépcsőben sikerült egy év csúszással. Majd a törvényi maximum emelésével ismét küzdeni kellett, hogy a kollégáim a legtöbbet kapják. Ez egy vezető feladata. Visszatértemkor az első módosítványaim között volt az elért szintre visszaemelni kétszer leszavazták. Az elutasított javaslatok is hatnak, főleg, ha a polgármester és három helyettese tükörbe tud nézni 30%-os több százezres havi plusz saját havijuk miatt. Szégyen.

30%-os emelés a polgármesternek és a helyetteseinek

Nem a Városházán milliós havi pénzeket kell emelni, ami növekszik még havonta több mint 300.000 Ft-al fejenként. A főnök és beosztott fizetések között soha nem volt ekkora szakadék. A dolgozók egy része megélhetési gondokkal küzd. Ez szégyenletes zsarnoki rendszer.

OTTHONI MUNKAVÉGZÉS

Változás kell, elég a régi begyöpösödött vezetési módszerekből. Javaslatom lényege, hogy ne kegy legyen, hanem világos szabályozás, ahogy a kormánytisztviselők esetében. A veszélyességi pótlék csak járvány idején azoknak, akiknek be kell járni dolgozni. Ez egy régi ösztönző megoldás, mert kétszer is meggondolja a főnök, hogy visszaéljen a jogkörével. Ha nem akar fizetni engedi az otthoni munkát.

Speciális diétára szorulók támogatása. Siker!

2020. januárban benyújtott módosító indítványomat még lesöpörték. A Népjóléti Bizottság azonban mellém állt és munkatervbe vette, majd a Közgyűlés is. Még egy elnapolás és végre megszületett a helyi rendelet. Január 1-jétől évente háromszor 10.000 Ft.-ban részesíti a város a speciális étrendre szorulókat. A jövedelemhatár ne riasszon el senkit, méltányossági jogkörben ők is kaphatnak anyagi hozzájárulást a rendkívül magas mentes élelmiszerekhez. Köszönet Sovány Tamás Tiborné Varga Anitának, a Szociális Iroda vezetőjének a színvonalas előterjesztésért és házi orvosainknak az adatszolgáltatásért. A Népjóléti Bizottság egyhangúlag javasolta, hogy a Közgyűlés határozatban ismerje el a kiváló rendelettervezet és költségvetési tervezést megalapozó anyaggyűjtést. Szavazás a mellékelt képen. Tanulságos szavazás! Ha a javaslattevő Népjóléti Bizottsági tagok valamennyien vállalják saját javaslatukat és nem hódolnak be a polgármesternek, akkor nem marad szégyenben a Közgyűlés egy kiváló kollégával szemben. Én kérek bocsánatot az egész testület nevében az irodavezető asszonytól.

Költségvetés / jogegyenlőség vagy sem

Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 48. § (3) bekezdése alapján a képviselő-testület név szerint szavaz az önkormányzati képviselők egynegyedének indítványára.

Költségvetés/ 3 millióért újabb parkolóóra ?

A Teleki tömbbelsőben létesített új parkolóhoz közel két parkolóóra is van 42, illetve 62 lépésre, így további beszerzése felesleges pazarlás. A 3.175 e Ft-ot az egészségvédelem érdekében a szálló por mérésére és közzétételére javaslom fordítani.

Költségvetés / speciális étrendre szorulók

A munkavállalók, akik speciális étrendre (pl. glutén mentes élelmiszerek) kényszerülnek betegségük miatt szja jóváírásként évi több mint 80.000 Ft adókedvezményre jogosultak, amit nyugdíjba vonulásukkor elvesztenek. Pedig ilyenkor nehezebb a megélhetésük, és a kor előrehaladtával a nyugdíj értékvesztése miatt egyre nagyobb gondot jelent.

Költségvetés / polgármesteri megbízottak közel 13 millióért

Polgármesteri megbízottak alkalmazása indokolatlan, 12.918.000 Ft céltartalékban részükre tervezett összeget, a Polgármesteri Hivatal dolgozóinak béremelésére javaslom fordítani, az ő feladatuk jogszabályok által meghatározott, szigorú képesítési követelményeknek és összeférhetetlenségi szabályoknak kell megfelelniük.

Költségvetés / jogszabály-szerkesztési hiba

Jogszabály-szerkesztési hiba miatt a 27.§-nál az (1) bekezdés jelölés törlése indokolt, mivel nincs több bekezdése a §-nak. Nem arról van szó, hogy eltér a véleményünk, hanem a tényeket sem veszik figyelembe. Ez a demokratikus politizálás teljes hiánya. Frissítés: net.jogtár.hu oldalon már jól töltötték fel (Leszavazva,de elfogadva)

Költségvetés / banki hozzájárulás

A kodifikáció a jog művészete, ha hozzáértők végzik. Az egységes, indokolatlan kivételek nélküli szabályok alkotása a polgári demokrácia lényege. A személyre, tetszőlegesen kiválasztott csoportra szabott kivételeket, nevezzük nevén, kiváltságokat nem tartalmaz. A tanácsnokok és külső bizottsági tagok tiszteletdíjának 30% illetve 20% mértékű emelése, és négy ellenzéki képviselő tiszteletdíjának 2014-es szinten befagyasztása tavaly októberben, a képviselői jogegyenlőség kicsinyes megsértése.