Megbecsülés a szociális szférában

Szép szavak és gesztusok helyett érdemi anyagi megbecsülés egy rendelet-módosítással

RENDELETMÓDOSÍTÁSI JAVASLATOK

AMIKOR A RENDELETEK HATÁLYOSULÁSÁT TÁRGYALJUK SOK JAVASLAT SZÜLETIK, HA FÉL NAPOT HAGYNAK RÁ, AKKOR ANNYI IDŐ ALATT

NEM A TÉRÍTÉSI DÍJAK EMELÉSÉRE

ÉTKEZÉSI TÉRÍTÉSI DÍJAK EMELÉSE, AMIKOR VÁROSI VEZETŐK MILLIÓS FIZETÉSE TÖBB MINT 300.000 FT-AL EMELKEDETT A VÁLSÁG IDEJÉN?

Módosító indítvány a szociális rendelethez

Felülről nyitott keret kell. Ez a módosítás az első lépcső. Hónapokat késett a tűzifa beszerzés, így egyre többe kerül az itt élőknek. Mi vár a panelben élőkre? Mi lesz a szociális tűzifával az 5000 lakos feletti településeken? Takarékosság a döntéseknél?

Visszaállítani az illetménykiegészítés mértékét

20 éve sokat harcoltam a bevezetéséért. Két lépcsőben sikerült egy év csúszással. Majd a törvényi maximum emelésével ismét küzdeni kellett, hogy a kollégáim a legtöbbet kapják. Ez egy vezető feladata. Visszatértemkor az első módosítványaim között volt az elért szintre visszaemelni kétszer leszavazták. Az elutasított javaslatok is hatnak, főleg, ha a polgármester és három helyettese tükörbe tud nézni 30%-os több százezres havi plusz saját havijuk miatt. Szégyen.

30%-os emelés a polgármesternek és a helyetteseinek

Nem a Városházán milliós havi pénzeket kell emelni, ami növekszik még havonta több mint 300.000 Ft-al fejenként. A főnök és beosztott fizetések között soha nem volt ekkora szakadék. A dolgozók egy része megélhetési gondokkal küzd. Ez szégyenletes zsarnoki rendszer.

OTTHONI MUNKAVÉGZÉS

Változás kell, elég a régi begyöpösödött vezetési módszerekből. Javaslatom lényege, hogy ne kegy legyen, hanem világos szabályozás, ahogy a kormánytisztviselők esetében. A veszélyességi pótlék csak járvány idején azoknak, akiknek be kell járni dolgozni. Ez egy régi ösztönző megoldás, mert kétszer is meggondolja a főnök, hogy visszaéljen a jogkörével. Ha nem akar fizetni engedi az otthoni munkát.

Speciális diétára szorulók támogatása. Siker!

2020. januárban benyújtott módosító indítványomat még lesöpörték. A Népjóléti Bizottság azonban mellém állt és munkatervbe vette, majd a Közgyűlés is. Még egy elnapolás és végre megszületett a helyi rendelet. Január 1-jétől évente háromszor 10.000 Ft.-ban részesíti a város a speciális étrendre szorulókat. A jövedelemhatár ne riasszon el senkit, méltányossági jogkörben ők is kaphatnak anyagi hozzájárulást a rendkívül magas mentes élelmiszerekhez. Köszönet Sovány Tamás Tiborné Varga Anitának, a Szociális Iroda vezetőjének a színvonalas előterjesztésért és házi orvosainknak az adatszolgáltatásért. A Népjóléti Bizottság egyhangúlag javasolta, hogy a Közgyűlés határozatban ismerje el a kiváló rendelettervezet és költségvetési tervezést megalapozó anyaggyűjtést. Szavazás a mellékelt képen. Tanulságos szavazás! Ha a javaslattevő Népjóléti Bizottsági tagok valamennyien vállalják saját javaslatukat és nem hódolnak be a polgármesternek, akkor nem marad szégyenben a Közgyűlés egy kiváló kollégával szemben. Én kérek bocsánatot az egész testület nevében az irodavezető asszonytól.

Költségvetés / jogegyenlőség vagy sem

Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 48. § (3) bekezdése alapján a képviselő-testület név szerint szavaz az önkormányzati képviselők egynegyedének indítványára.