SÖTÉT, SÖTÉTEBB.....KÖZVILÁGÍTÁS

interpelláció

Polgármester úr!

A közvilágítási problémák rendszeresen felvetődnek a polgárokkal való találkozások alkalmával. Hatodik alkalommal interpellálok ebben a témában.

2022. szeptember 22-i Közgyűlésen az alábbi válaszokat adta: „…A fénymérés harmadánál állapítottak meg fényerősség hiányt. Nem a lámpák miatt, hanem fákat kell kivágni, csonkolni ahhoz, hogy elég legyen a fényerősség. Ütemterv készül ehhez…” „…a vizsgálati jegyzőkönyv kivitelezési problémát nem állapított meg. A fényerő jó, de a hatását nem tudja kifejteni, mert a fák leárnyékolják. A vizsgálat alapján, ahol szükséges gyéríteni fogjuk a lombkoronát.”

Az itt élők, a tulajdonosok képviseletében kérdezem: Melyik napon kapcsolták le az épületek díszkivilágítását végre pl. Városháza, Székesegyház, Dorottya Ház?

Bizottsági ülésen kapott válaszként elhangzott, hogy minden második lámpát lekapcsolhatnak, kivéve a közlekedés biztonságát veszélyeztető részeken pl. gyalogátkelők.

Mikor és milyen formában kapnak az adófizetők tájékoztatást az utcájukban, környékükön a lámpák lekapcsolásáról? Sokszor kaptak már levelet a polgármestertől színes papíron, amelyek közös jellemzője, hogy minden rendben van. Most is írni fog, végre a tényekről?

Ne felejtse el tájékoztatni a lakókat, hogy mire megy el a pénz a válság idején: A POLGÁRMESTER MILLIÓS HAVIJA 30%-KAL, HAVONTA TÖBB MINT 300.000 FT-TAL EMELKEDETT 2022-BEN AZ ITT ÉLŐKNEK több mint 20 milliójába kerül. Pártjának képviselői és két másik párt képviselői megszavaztak további 260.000 Ft cafetériát is. Ennyit kapnak azok is, akiknek nettó 173.000 Ft garantált bérminimum a havi bérük. Vannak, akik nyugdíj előtt állnak és több évtized után keresnek ennyit. Várhatóan a nyugdíjba vonulás számukra álláskereséssel jár, mivel ilyen alacsony jövedelem után kapott nyugdíj élethosszig tartó dolgozást jelent. A város történetében példátlanul, pártjából a polgármester javasolt 3 főállású alpolgármester milliós haviját is 30%-kal emelte meg a Közgyűlésben többséggel rendelkező párt és egy másik párt képviselői. Az alpolgármesterek fejenként 1.345.500 Ft -os havija, 2022-ben az itt élőknek több mint 54 milliójába kerül. A polgármester további 260.000 Ft cafetériát is adott nekik fejenként, amely az itt élők közül sokaknak a havi fizetésük. Összesen 76.047.140 Ft-ba kerül egy naptári évben az itt élőknek a négy városvezető és akkor még nem beszéltünk a polgármesteri meghízottakról, akire több mint 30 milliót terveznek, a hivatali gépkocsi-használatról, ahol nincs (ársapka) hatósági ár, amellyel a kórház területén mozgáskorlátozottak parkolóhelyénél a városvezetője parkolt.           Többször kezdeményeztem, hogy saját gépjárműveiket használják az arra jogosultak, az önkormányzati forrásból üzemelő drágább üzemanyaggal közlekedő ún. céges kocsik helyett, de ezt leszavazták. Az udvartartása több mint 100 milliót emészt fel egy évben, ennek ismeretében valóban van erkölcsi alapja lekapcsolni az itt élők pénzéből fizetett közvilágítást?

Várjuk tényszerű válaszát.

Kaposvár, 2022. november 19.                           Köszönti:  Dr. Nadrai Norbert József                                                                                                          képviselő