SÜTŐOLAJ BEGYŰJTÉS?

A kaposvári környezetükre figyelő polgárok érdekében 2021. szeptember 17-én először nyújtottam be interpellációt, a háztartási sütőolaj házhoz menő begyűjtésének tesztprogramja miatt.

2017-ben jelentette be a tesztprogramot a Városháza. 5 éve számos nyilatkozatot, beszédet hallgathattak a kaposváriak: a jövőre meglesz, idén megvalósul, hamarosan időtávlatok említésével.

Kérdésemre, hogy melyik napon kezdik el a háztartási sütőolaj házhoz menő begyűjtését?

A jegyző válaszában elmondta, hogy „a gyűjtőedények szállítására a szerződés megkötésre került. Ebben az évben (2021) az edények kiosztásra kerülnek, és ezzel párhuzamosan a Közszolgáltató elkészíti a begyűjtési tervét, beilleszti a közszolgáltatási naptárába, melyről a lakosságot időben tájékoztatni fogja.”

Immár 6. éve a bejelentés óta mikor gyűjtik be a háztartási sütőolajat?

Polgármester úr a legutóbbi témában beterjesztett interpellációmra az alábbi gúnyos választ adta: „…amikor megérkeznek gyűjtőedények, akkor indul a gyűjtés, és országos példaként fognak a városról beszélni.” A gúny a humor legalantasabb formája.

2022 júniusában mit lát, melyik napon jönnek meg gyűjtőedények? Ha már így fogalmazott a válaszában. Feltételezem nem a gyűjtőedények hibája, hogy nem értek ide, esetleg van elképzelése, hogy ki felel a csúszásért?

A hitelessége megőrzése érdekében kérdezem:

A szerződés alapján melyik napon és kinek kell szállítani a gyűjtőedényeket? Ennek elmaradása esetén a szerződés alapján, milyen következményeket határozott meg, mint szerződő fél és ezeket mikor érvényesítette?

Várjuk megtisztelő tényszerű válaszát.

 

Kaposvár, 2022. június 16.               

 

 

Tisztelettel:

dr. Nadrai Norbert József

                                                                                                             képviselő

Csatolmányok: