SZEPTEMBER 30-IG VÁRNI KELL?

INTERPELLÁCIÓ

Tisztelt Polgármester úr!

Az energiaáremelések miatt egyre többen kérdezik mi lesz az intézmények nyitvatartási idejével? Korlátozza vagy a fűtési szezonra bezárja-e azokat az intézményeket az önkormányzat, amelyek nem a gyermekek vagy idősek ellátását szolgálja? Várható-e olyan korlátozás, hogy a településrészek közösségi színterei csak meghatározott napokon és időtartamban lesznek nyitva? Az első félévben folyamatosan rákérdeztem a rendkívüli súlyos helyzetben, mit kíván tenni? A XII. kerület és Győr ilyen intézkedéseket jelentett már be.

2022. április 28-án feltett kérdésemre azt válaszolta: „A kaposvári gázellátás érdekében annyit tesz, hogy támogatja a Kormányt, hogy tartsa meg a rezsicsökkentést.” „Kaposvár lakói védve vannak a Kormány rezsicsökkentő politikájával, de a gazdasági szféra fizeti a megnövekedett energia árakat.”

2022. június 16-án feltett kérdésemre is még azt válaszolta: „Kaposváron nem lesznek megszorítások, ezért a védelem költségvetése az idei.” …Nagyon hálás és köszönetet mondott a Kormánynak, hogy megvédte a rezsicsökkentést.” … „A magyar polgárok fizetik a brüsszeli rezsipolitika ellenére is a legolcsóbb gáz- és villanyköltséget, az példátlan. Köszönet jár a Magyar Kormánynak, hogy továbbra is biztosítják az olcsóbb rezsit. Kaposváron nem lesz lekapcsolva a közvilágítás, mint Budapesten.” Megjegyzem a propaganda szövegből mindig kihagyja szándékosan a „legalacsonyabb béreket”, ami valóban példátlan.

A legutóbbi nyilatkozatai azt mutatják, rájött a helyzet súlyosságára. Mikor tájékoztatja az itt élőket a valós helyzetükről? Mikor teszi közzé az energiaellátási zavarok estére szolgáló vésztervről a lakosságot, ahogy ezt tőlünk gazdaságilag jóval erősebb államok és városaik megtették és folyamatosan kérem? Meddig húzza az időt Pató Pálként, „ej ráérünk arra még…” hozzáállásával? Csak a felkészüléssel kerülhető el a pánik? Az itt élők a bizonytalanság miatt szenvednek, várják, hogy megfelelő tájékoztatást kapjanak.

Mikor hagy fel „a már leszerződött beruházásokat nem vizsgálja felül” álláspontjával? A csirkefarhát hatósági árszabályozása után kezdte egy újabb görpark beruházást 26 milliós önerővel 2021 decemberében, ami egy hónap alatt 48 millió körüli összeg lett, majd 73 millióról beszélt összköltségként. A válság idején inkább a gyermekétkeztetés legyen többletteher a gyermeket nevelő családoknak? Várjuk tényszerű válaszát.

Kaposvár, 2022. szeptember 22.                  

Tisztelettel:

Dr. Nadrai Norbert József

                                                                                                              képviselő