Turisztika?

Tisztelt Polgármester úr!

4/2021. (VI.15) Turisztikai Bizottsági határozat kezdeményezésemre született, ennek megfelelően a 2021. szeptember 15-i Turisztikai Bizottsági ülésre a Városháza két szolgáltatót hívott meg, akik elmondták, hogy a városi rendezvények alkalmával egyeztessenek, hogy a szállodai kapacitásokat ki tudják elégíteni. Szeretnének kérni rendezvénynaptárat, hogy készülni tudjanak.

dr. Pintér Rómeó alpolgármester 2021. november 25-i Közgyűlésen elmondta, hogy a kaposvári programokat 2016. óta a kaposvar.hu honlapon gyűjtötték össze, ami nem teljesen kielégítő. A kaposvarszorakoz.hu munkacímen körülbelül 90%-os feltöltésen áll az új eseménynaptár elkészítése. Bízik benne, hogy negyedéven belül teljesen készül el és be tudja mutatni. Borhi Zsombor alpolgármester elmondta, hogy „”… A turisztikai marketing kft. éppen arra lett létrehozva, hogy a turisztikával foglalkozó szakemberek, vállalkozók az érdekeiket tudják érvényesíteni. Stratégiát és koncepciót is kell csinálnia a megbízás alapján. A TOP program kapcsán meg kell újítania a koncepciót, ezt decemberre kell elkészítenie, a másik nagyobb lélegzetű anyaggal pedig 2030-ig mutat irányt, amiben elindulhat a város a turisztika kapcsán. A cég honlapját nem nézte, a megbízott emberrel van kapcsolatban, aki a sárvári Tourinform iroda vezetője, aki komoly eredményeket produkált ott a környéken és Vas megyében.”

2022. április 20-i Turisztikai Bizottsági meghívó a napirendi pontok között tartalmazta Kaposvár középtávú turisztikai fejlesztési irányairól szóló előterjesztést, amit a bizottság előterjesztés hiányában levett napirendjéről.

A szerződés alapján mikorra, milyen dokumentumokat kell leadni a megbízottnak?

Melyik napon mutatják be a szolgáltatóknak a városi eseménynaptárat? Az ígért 3 hónap helyett 5 hónap telt el, mi a késedelem oka?

Polgármester úr 2021. február 10-én helyszín bejáráson közölte, hogy február végéig meg kell kapnia az önkormányzatnak a kulcsot. 2022. április 28-án, jóval több mint egy év után, miért nem működik a kávézó, amely bevételt hozhat? Miért nincs kijavítva a nyári turisztikai szezon előtt a felpúposodott és megrepedt homlokzat? A Dorottya Ház kivitelezési hibái mekkora összegű garanciális javítást jelent, ezek melyik napon készülnek el maradéktalanul?