Változtat-e a jövőben a kaposváriak tájékoztatásán?

Interpelláció a Közgyűlés 2021.11.25-i ülésére

Tisztelt Polgármester úr!

Polgármester úr a kaposváriak védelme érdekében kérdezem:

Az első engedélyezett - 2021. június 17-e helyett a Közgyűlés döntését felülírva a polgármester által jogsértő módon összehívott ténylegesen - 2021. június 18-i ülésen tett interpellációmat ismételten intéznem kell a polgármesterhez, aki a Közgyűlés döntési jogát gyakorolta a veszélyhelyzet alatt:

A koronavírus járvány alatt a Városháza által vezetett halotti anyakönyvezés alapjául szolgáló halottvizsgálati lapok szerint a mai napig hány kaposvári áldozata volt korcsoportonként és nemenként a járványnak? Közülük hányan kaptak oltást?

Mennyi a fertőzöttek száma Kaposváron 2021. november 24-én, ebből hány oltott? Ezen a napon hányan kerültek kórházba és ebből hány oltott?

Mekkora volt legutóbb az oltottak száma és aránya Kaposváron? Hány oltás után, hány kaposvári fertőződött meg? Közülük hány fő, milyen arányban került kórházi ápolásra? A 4. hullámban hányan haltak meg Kaposváron és közülük mennyi volt oltott?

Mennyi tesztet végeztek a városban, ebből mennyit az önkormányzat? Ezek között mennyi a pozitívak aránya? Halottak napján megkezdett önkormányzati tesztelést milyen számszerű járványadatok alapján döntötte el? Mikor kezdi el végre a lakosság általános ingyenes tesztelését? Mikor hozza nyilvánosságra a tervszerű védekezés alapfeltételét a helyi védelmi tervet?

Mikor pótolja az e célra 200.000 Ft helyi adófizetők pénzén létrehozott (https://koronavirus.kaposvar.hu/) honlapon járványadatokat napi bontásban?

Változtat-e a jövőben a kaposváriak tájékoztatásán annak érdekében, hogy az itt élők a közérdekű adatok ismeretében óvhassák saját és szeretteik életét, egészségét?

2021.06.18-án válaszában az ígérte:”… minden információ, ami rendelkezésére áll azt meg fogja osztani a város polgáraival.” 2021. november 5-i heti tájékoztatójában elismerte, hogy naponta kér adatot minden érintett adatkezelőtől, amelyet meg is kap? Mikortól adja ki önszántából a rendelkezésére álló helyi napi közérdekű járványadatokat?

Hiteles, naprakész tájékoztatás vezet közbizalomhoz, ami alapvető, hogy valaki elfogadja az oltás hasznosságát. Ha ezekre a kérdésekre, amelyre a környező országokban és a demokratikus államokban válaszolnak, nem ad választ azzal bizalmi válságot idéz elő. Minden egyéb közlése is manipulatívnak hat a jövőben.

Várjuk tényszerű válaszát.

Kaposvár, 2021. november 20.          Tisztelettel: dr. Nadrai Norbert József   képviselő

Javaslom, hogy a Közgyűlés ne fogadja el választ és utasítsa a hivatalt, hogy a hiányzó, az Operatív Törzs összesített adatainak helyi adatait - a költségvetésből 200.000 Ft-ért létrehozott koronavirus.kaposvar.hu honlapra - töltsék fel.

A mai ülését követően naponta töltsék fel a járvány helyi adatait az erre a célra rendelt honlapra.

Válasza nem elfogadható, a járvány eddigi időszaka alatt nyújtott lakossági tájékoztatása elfogadásra alkalmatlan. A járvány elleni védekezés során nem tarthatja vissza a napi járványadatokat addig, amíg neki tetszik.

 

Csatolmányok: