www.szorakozz.kaposvar.hu honlap

4/2021. (VI.15.) Turisztikai Bizottsági határozat kezdeményezésemre született, ennek megfelelően a 2021. szeptember 15-i Turisztikai Bizottsági ülésre a Városháza két szolgáltatót hívott meg, akik elmondták, hogy a városi rendezvények alkalmával egyeztessenek, hogy a szállodai kapacitásokat ki tudják elégíteni. Szeretnének kérni rendezvénynaptárat, hogy készülni tudjanak. Valamint kérték a turisztikai koncepció, hogy megismerhessék azt.

dr. Pintér Rómeó alpolgármester 2021. november 25-i Közgyűlésen elmondta, hogy „a kaposvári programokat 2016. óta a kaposvar.hu honlapon gyűjtötték össze, ami nem teljesen kielégítő. A kaposvarszorakoz.hu munkacímen körülbelül 90%-os feltöltésen áll az új eseménynaptár elkészítése. Bízik benne, hogy negyedéven belül (2022. február 25-ig) teljesen készül el és be tudja mutatni.”

2022. április 28-i Közgyűlés előtt jelezte alpolgármester úr, hogy májusban fogja feltöltetni adatokkal az új honlapot a programok miatt. A „google” általánosan használt keresője első két oldalán sem szerepel az új oldal, így nehéz hasznosságáról beszélni.

A mozi/színház/sport/gyermek/kiállítás/koncert menük egy általános más portálokon is automata betöltéssel működő programkínálatot ismételnek meg a www.szorakozz.kaposvar.hu oldalon.

Jelenleg rendszeresen a legtöbb belföldi turistát a Kaposfest – Nemzetközi Zenei és Művészeti Fesztivál vonzza, melynek időpontja a naptárban nem szerepel, 2022.08.13-16. között üres a naptár. A bizottságra a Városháza által meghívott szállásadók és vendéglátók azt kérték, hogy a városi rendezvények alkalmával egyeztessenek, hogy a szállodai kapacitásokat ki tudják elégíteni. Szeretnének kérni egy rendezvénynaptárat, amelyben szerepel a szállás és ételkínálati igény, hogy készülni tudjanak. A szálláshely problémát jelzésük alapján az egymásra szervezett nagyobb szálláshely igényt jelentő elsősorban sport rendezvények okozták. Ez a portál a létrehozásának célját nem teljesíti jelen formájában.

Mennyibe került végül összesen a www.szorakozz.kaposvar.hu honlap? Ki üzemelteti? Melyik napon mutatják be a bővített, szállásadóknak megfelelő oldalt?  Várjuk válaszát.

Kaposvár, 2022. június 16.                           

Tisztelettel: dr. Nadrai Norbert József                                                             képviselő

Csatolmányok: