Zsolnay üzlet előtt otthagyott kaspó

Kaposvári Városüzemeltetési Nonprofit Kft. online panaszkezelő oldala 2022.április 30-án 6.40-kor visszaigazolást küldött, az alábbi jelzés befogadásáról:

„A Zsolnay üzlet előtt a Fő utcán a Városgondnokság által kihelyezett kaspóban lévő növényt nem gondozzák. Az üzlet kéri annak elszállítását. Várhatóan megfeledkeztek róla régen. Az eladók öntözése ellenére a növény nem fejlődik. A kaspó megjelenése elhanyagoltságot jelez, nem méltó a sétáló övezetben. Kérek visszajelzést az intézkedésről. Kaposvár, 2022. április 30. Köszönettel: Nadrai Norbert József önkormányzati képviselő”

A Városüzemeltetési Kft. hibabejelentés oldala az alábbi szöveget tartalmazza most is:

„Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy a beérkezett – nem közvetlen életveszélyt jelentő – bejelentések általános ügyintézési határideje 15 munkanap. Amennyiben bejelentésével kapcsolatban visszajelzést vár, azt munkatársaink minden esetben elektronikus úton eszközlik.”

Azokra a kérdéseimre a 2022.április 28-i Közgyűlésen, miszerint: „Mit gondol a lakosság számára közzétett szöveg minőségéről?” Nem természetes Kaposváron már, hogy a bejelentésre válaszoljanak? A cég munkatársai a visszajelzést eszközlik? Ez mit jelent a valóságban? Küldenek-e bocsánatkérő levelet a megtévesztett bejelentőnek, panaszának 7 hónapon keresztüli semmibevétele miatt?

A polgármesteri válasz így hangzott: „a bejelentési tájékoztatás szövegével kapcsolatban az Ön által feltett kérdésen kívül senki más nem tett még érdemi észrevételt.”

A válasz rejtett elismerése a képviseleti munkámnak, amit köszönök. Hiszen kevesek privilégiuma, hogy nem veszik semmibe a munkájukat.

A Közgyűlés ma közmeghallgatást tart, meghívná a Városüzemeltetési Kft. ügyvezetőjét az ülésünkre, hogy megadja a válaszokat a lakók kérdésére? Az önkormányzatok aranykorában a Városgondnokság vezetője mindig részt vett ezeken, és a város üzemeltetés hasznára vált a régi szervezeti működés.

 

Mi a következménye annak, ha a panaszkezelő rendszerben ígért választ nem „eszközlik” 2022. április 30 és 2022. június 13. között? Legyen végre rend.

Várjuk megtisztelő tényszerű válaszát.

 

Kaposvár, 2022. június 16.               

 

 

Tisztelettel:

dr. Nadrai Norbert József

                                                                                                             képviselő

Csatolmányok: