Dr. Nadrai Norbert József

Kedves Választópolgárok!

Bíró vagyok, Kaposváron születtem, a Kisfaludy és a Munkácsy diákjaként tanultam, majd Pécsen szereztem jogi diplomát. A közigazgatásban 30 éven keresztül dolgoztam, több mint két évtizeden keresztül a Városházán, ahol 16 évig voltam igazgató. A Városházán családunkból én vagyok a 4. generáció már a dédapám is itt dolgozott. 20 éve vagyok a közigazgatási szakvizsgabizottság elnöke, több száz köztisztviselőt vizsgáztattam. Előadásokat tartok számos közigazgatáshoz kapcsolódó témában.

A jogalkotási feladatok mellett szakterületem a választási eljárás, amely kutatási témám a Pécsi Jogi Kar Doktori Iskolájában. Ennek keretében veszek részt három éve a Kúria (Legfelső Bíróság) tudásmegosztási programjában.

Független jelöltként vettem részt a 2018. évi országgyűlési választásokon, ahol két országos párt jelöltjét sikerült megelőzni, de a teljes összefogást - az egy jelölt - egy jelölttel szembeni - a választási rendszer alapvető követelményét nem sikerült elérni, a pártok önös érdekei kerekedtek felül. Így a 70 % feletti példátlan részvételi arány és a választók egyértelmű változtatási akarata a pártok taktikájának áldozatává vált. A választók elégedetlenségüket a pártokkal szemben kifejezték az idei Európai Parlamenti választáson.

 

Köszönöm a sok üzenetet és személyes biztatást, amelyekben egy közös mondat van:

Végre van kire szavazni!

 

A tavalyi parlamenti választásokon már az egész város megismerte a nevemet, így ismert helyi jelöltként célom változatlan: a magas részvétel elérése, és a Megmaradás Programjának beterjesztése a képviselőtestület elé.

Céljaimat széleskörű tájékoztatással kívánom elérni, személyesen találkozva minél több választópolgárral, felhasználva a közösségi média, és az internet lehetőségeit. 

Programismertető tematikus beszélgetéseket szervezünk a Füredi Szőlőhegyen szeptember 14-től szombat délutánonként 3 órától a választásokig, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várunk. A szombati ebéd utáni kirándulás a Három királyok túraútvonalon tart a kijelölt pincéig, ahol zsíros kenyér és bor társaságában beszélgetünk az egyes program részekről. Itt lehetőség van a választókerületeket vagy a város egészét érintő javaslatok megfogalmazására.

A Szőlősgazdák színeiben jelöltséget vállaló kisiparosok, tanárok, egyéb szakterületen dolgozó szakemberek a pártoktól független programot kívánják megvalósítani a köz javára. Programunkat nem csak a választóknak, de a többi jelöltnek is figyelmébe ajánljuk. Számunkra az a fontos, hogy a Megmaradás Programja megvalósuljon, másodlagos, hogy ki hajtja végre. A munkaerő megtartása és a vásárlóerő növelése nélkül a város az elvándorlás csapdájába esik, amelynek jelei egyre jobban észrevehetők a hétköznapokban is.

21-re ne húzz lapot!

21 éve ugyanaz a párt birtokolja minősített többséget a Közgyűlésben, ma már egyesület, civil szervezet nem rendelkezik képviselővel. Az ellenzéki pártok 21 éve képtelenek olyan jelölteket állítani, akik elnyerik a választók bizalmát az egyéni választókerületekben. A két évtizedes változatlanság fásulttá, közönyössé tette a város lakóit.

A Szőlősgazdák az egyéni kerületekre koncentrálnak, változás csak így érhető el. Ennek megfelelően olyan jelölteket javaslunk, akik elnyerhetik a választók bizalmát. A 91 éves Kimmel képkeretező vállalkozás tulajdonosa, Kimmel Ágnes és a 75 éves Pojtner pékség tulajdonosa, Pojtner János pékmester - aki a Köztársasági Elnök Díszoklevelének birtokosa - példamutatóan képviselik a hagyományos polgári értékeket Kaposváron. Nagyapám Nadrai Lajos szintén a régi kaposvári iparos közösséghez tartozott, mint puskaműves. Egyedi név, egyedi foglalkozás tette városszerte ismerté családunkat. A Szőlősgazdák jelöltjei közül négyen több évtizedes munkájuk elismeréseként megkapták a Kaposvár Szolgálatáért kitüntetést.

Választási információkkal, elemzésekkel szeretnék segíteni abban, hogy olyan döntést hozzon mindenki, amit később nem fog megbánni.

Azt javaslom, hogy minél többen menjenek el szavazni és ne a polgármesterjelöltekre, hanem a legalkalmasabb képviselőjelöltre koncentráljanak. Változtassanak, ha nem elégedettek a képviselőjükkel, ha nem találkoztak vele rendszeresen a választókerületben az elmúlt 5 évben. Ha csak az ajánlásgyűjtéskor találkoztak a nevével válasszanak mást. Válasszák a legalkalmasabb jelöltet, aki olyan közösség tagja, akik Kaposvár hagyományos polgári értékeit védik és érzik a városlakók gondjait, akarnak és képesek is cselekedni.

Ha valódi változást akarnak, egy közösséget válasszanak. A Szőlősgazdák kicsiben megcsinálták, amit jelöltjeink a város egészében meg akarnak valósítani, erős választókerületi közösségek révén egy összetartó várost.

Ne feledjék, október 14-én kezdődik egy 5 éves önkormányzati ciklus, olyan jelölteket válasszanak, akik kellő szakértelemmel rendelkeznek, mert a várost működtetni kell. A városi intézményekben dolgozó szakemberek akkor tudnak eredményesen dolgozni a köz érdekében, ha tapasztalt és megfelelő szaktudással rendelkező lelkiismeretes emberekre bízzák a város vezetését.

Találkozunk az utcákon, tereken, rendezvényeken és a közösségi oldalakon és a füredi szőlőhegyen szervezett programismertető borbarátkozó beszélgetéseken.

 

Köszönti:

 dr. Nadrai Norbert József | bíró

a 12. egyéni választókerületi képviselőjelölt 
és polgármesterjelölt