Erkölcsi válság napirend utáni 20240215

Tisztelt Kaposváriak!

A gazdasági válsághoz érkező erkölcsi válság összeroppantotta az egypárti rendszert. A negyedszázados többség a városban eljutott az, aki nincs ellenünk az velünk van ideológiától az, aki nincs velünk az ellenünk van dogmáig.

233 interpellációm közül néhányra az volt a válasz, meglesz holnap, indítványaimnak köszönhetően nincs tűzcsap a járda közepén a füredi úton. Sokat a pártok képviselői nem támogatnak vagy tartózkodnak, nem szavaznak, nem érdekli őket az itt élők napi problémái. De a lényeg, amit az itt élők látnak, hogy az interpelláció után megcsinálták. Mert a tények makacs dolgok, a kiszáradt fák veszélyesek, a metszéseket el kell végezni, a takarítógépek nélkül nem lehet a várost rendben tartani, a sötét utcákra nem lehet azt mondani, hogy világos. A ritkított, csatlakozást figyelmen kívül hagyó menetrend kevesebb utast jelent, több autót, parkolási gondot és csúcsidőben dugókat okoz. Hiába a kevesebb károsanyag kibocsátás a buszoknál, ha a rossz menetrend miatt egyre több régi használt autó lepi el a várost. Az itt élők érdekeit azok tudják képviselni, akik nem függnek a hatalomtól, akiknek van tartásuk, önálló akaratuk. 

Ha jó képviselőt akarnak, üssék fel a menetrendet, a jelenlegi körzeti képviselő az Önök érdekében szavazott?

A novemberi Közgyűlésen a Pénzügyi és a Jogi Bizottság által egyhangúlag támogatott indítványomat a polgármester egy nappal később leszavaztatta. A fogyatékkal élők karácsonyi támogatásának ünnep előtti emeléséről szólt a szavazás. Szégyelljék magukat, azok a képviselők, akik egy nappal később ellene szavaztak saját maguknak. Majd álszent módon átvették a fogyatékos fiatalok által készített karácsonyi díszeket, és mosolyogva fotózkodtak velük.

Akinek nincs önálló akarata alkalmatlan az itt élők képviseletére. Ugyanolyan erkölcsi válsághoz vezet, mint amit az ország most átél. Amikor a nemzet egészét képviselni hivatott elnök, nem tudja megindokolni saját döntését, hallgat, eltűnik a felelősség elől, mert nincs önálló akarata. Holnap a fiatalok az online térből az utcára vonulnak Budapesten, mert elegük van.

Az itt élők érdekeit és nem pártok vagy egy kegyúr érdekeit szolgáló Közgyűlés csak akkor lesz újra, ha az egypárti többséget a választókörökben az itt élők megváltoztatják. Nem a polgármester legyőzéséről kell álmodozni, aki uralja a nyilvánosságot, az itt élők pénzét és vagyonát. Minden lényeges döntést egyedül hoz meg, a kegyencek asszisztálnak csak, így a felelősséget is magára vállalja. A drasztikusan csökkentett buszjáratokért, a képtelen vonalhálózatért és régi járatszámok helyetti káoszért. A városvezetők milliós havijának több mint 300.000 Ft-os emeléséért, miközben az itt élők bére, nyugdíja egyre kevesebbet ér a boltban, gyógyszertárban, benzinkúton, mindenhol. A közterületek borzalmas állapotáért, a város sötétbe borításáért, az elnéptelenedett utcákért. A Dorottya ház több éves csúszásáért, a 80 milliós méregdrága földbuckákért a Városligetben, a közel évi 40 millióba kerülő közbringákért. Ezt mind az itt élők fizetik meg, ennyivel kevesebb jut rendes buszmenetrendre, közterületek állapotának, tisztaságának biztosítására.

  A közgyűlés munkája akkor fog változni, ha a képviselők személye változik meg. Vissza kell állítani a képviselő-testület demokratikus működését. A képviselő-testületnek van polgármestere és nem a polgármesternek képviselő-testülete. Jelenleg az itt élők nem jutnak képviselethez a Városházán. A körzeti képviselők azt csinálják, amit polgármester parancsol. Ellenállás nélkül megszavazták a négy városvezető milliós havijának több mint 300.000 forintos emelését, míg az itt élők nagy tömege nem visz, haza annyit kemény munkával, mint az emelés összege. S nincs hozzá a plusz millió. Az itt élők nem parkolnak ingyen, de a már négy fős városvezetöség és kegyeiket kereső képviselők igen. Nincsenek pártok, nincs ellenzék és kormánypárt, csak a hűség a kegyúrhoz, aki évről évre távolodik a való világtól. A fiatalokat nem érti, azok meg őt. Egy szakadék választja el tőlük. A régi trükkökkel próbálkozik, emlékeznek még az ingyenes szemétszállítás ígéretére? Mindezt az itt élők pénzén teszik, ez a súlyos erkölcsi válságnak csak az egyik látványos tünete.

A településrészek maguk közül választották ki képviselőiket 20 éven keresztül, majd ezt a polgármester magához vonta. Toponár, Töröcske, Kaposfüred és Szentjakab vissza akarja kapni korábbi jogait. Olyan képviselőt válasszanak, aki megszavazza a régi rend visszaállítását, hogy helyben szülessenek a döntések. Töröcskén három próbálkozás és lemondás után feladta, nincs betöltve az egyik hely.

Olyan képviselőt válasszanak, aki megőrzi az itt élők vagyonát, a vizet, a buszjáratokat. Aki az utak, járdák, árkok rendbetételét támogatja, nem az elsötétítést, nem az évi közel 40 millióba kerülő közbringát, a 80 milliós pumpapálya pár földbuckát, és a buszjáratok ritkítását kényszeríti rá az itt élőkre.

Ha az itt élőknek elegük van a pénzükön hamis ingyenességet hirdető a több százmilliós veszteséget tovább növelő hókuszpókuszból, olyan képviselőket küldjenek a közgyűlésbe, akiknek van önálló akarat, aki a körzetben élők érdekeit képviselik.

Köszönöm, hogy meghallgattak!

A koronavírus járvány alatt a mai napig nem derült ki, miért vonta el a Közgyűlés döntéshozatali jogát az állam és mi volt az a körülmény, ami miatt visszaadta. Az itt élők ingyenes tesztelésére tett többszöri javaslatom elutasításának súlyos következményei lettek.

A mai napig nem állt ki a városvezetése bevallani, hány ember halt meg a városban, hány ember nem kapott időben ellátást más betegsége miatt a lezárások idején. Nem tudjuk milyen egészségügyi következményei vannak a mai napig, az egészségügyi válságnak. A lezárások alatt kialakult gazdasági válság egyre erősebb lett, a bérek és nyugdíjak fokozatosan vesztenek értékükből, egyre kevesebbet tudnak vásárolni az itt élők. A kereslet visszaesése beindította a mély gazdasági spirált, ami a termelés visszaesését. Ha ez nem változik munkahelyek kerülnek veszélybe, mert nincs szükség az eddigi termelésre. A gazdaságba való beavatkozásnak mindig vannak következményei.

Most pedig itt az erkölcsi válság. Megpattant a zománc, ahogy mondták az egypárti diktatúra utolsó éveiben. Hónapról hónapra drasztikus változáson ment át az ország, ami rendszerváltozást eredményezett. Az itt élők látták, hogy a párt emberei gazdagodnak, és azt hazudják, hogy az emberek jól élnek, hogy minden a legnagyobb rendben van. A propaganda és a valóság között egyre nagyobb a szakadék. Megrendült az emberek hite a vezetőkben.

Az itt élők a saját köreikben tudnak változást elérni. Az itt élők érdekeit képviselte a körzet képviselője?

Megszavazta az ingyenes tesztelést a járvány alatt vagy közel 20.000 Ft-ba kerül egy PCR teszt?

Megszavazta, hogy az itt élők vízszolgáltatását a vagyont ingyen odaadják az államnak vagy kiállt az itt élők vagyona mellett?

Jóváhagyta, hogy drasztikusan csökkentsék a buszjáratokat vagy sem?

Megszavazta, hogy a várost sötétbe borítsák vagy sem? A járdákat, utakat, árkokat, fákat rendben tartották vagy sem?

Ezeket kell mérlegelni az itt élőknek, amikor a körzet képviselőjét kiválasztják. Ki képviseli az itt élők érdekeit és ki valamelyik pártét? Kaposváron még egyszerűbb a kérdés, mivel 30 éves korszakról döntenek, a Szita korszakról. A körzetbe élők érdekeit vagy a polgármester érdekeit képviseli, akit választanak. Valami szokatlan történt az országban, a fiatalok elhagyták az online teret és az általuk követett fiatalok hívására kimennek az utcára, mert elegük van. A változást a fiatalok hozzák az idősebb generációkon múlik, hogy a változás mellé állnak vagy tovább nézik közönyösen, hogy itt hagyják a fiatalok a várost. A szülők, nagyszülők kiállnak a gyerekeik és unokáik mellett vagy sem?

Erkölcsi válságra kell most választ adni, a szőnyeg alá söprés, a terelés, a választási ingyenes félrevezetés ebben az időszakban csak tovább hitelteleníti a vezetőket. Negyedszázados egypárti többség irracionális döntéseket eredményez, nincs egyeztetés csak ellenségkeresés és gyűlöletkeltés. Erre mondják a fiatalok: Elegünk van!