2021. november 8- i rendkívüli KÖZGYŰLÉS

Képviselői jogok korlátozása. Interpellációk, kérdések benyújtásának megakadályozása. Hiányzó pénz helyett újabb közpénz juttatása képviselőkre tolt felelősséggel. Egy lemondás elegendő vagy a kaposváriak pénzének visszaszerzése és a helyi sportot támogató vállalkozások bizalmának helyreállítása?

2021. szeptember 23-I KÖZGYŰLÉS ELŐTERJESZTÉSEINEK VÉLEMÉNYEZÉSE

Tesztelési keretet 4 képviselő támogatta a 4. hullám elején. Egy ellenzéki képviselő távolmaradása megakadályozta a név szerinti szavazás indítványozását, ezért a szavazási tábla fotója mutatja ki, hogyan szavazott. Tavaly a 2. hullám elején 5 képviselő név szerinti szavazást javasolt és mind az 5 támogatta a tesztelési keret javaslatomat. Két hónap késlekedés után a polgármester bejelentette a tesztelést, akkorra már elterjedt a járvány. Polgármester június végi kikényszerített tájékoztatása alapján 967 ember kórházi ápolásra szorult, 333 kaposvári meghalt.

BESZÁMOLÓ 2019.X.- 2021.X. frissítés

Az elmúlt évben a Közgyűlés helyett több alkalommal a polgármestert hatalmazta fel a veszélyhelyzet kihirdetése egyszemélyi döntéshozatalra, amelyet a járvány adatainak változása nem befolyásol. Ugyanolyan fertőzöttségi adatok idején hol lehet, hol nem testületi ülést összehívni. A polgármester részére véleményeket, javaslatokat küldtem a szavazó tábla helyett, amelyek többségét befogadta.

2021. augusztus 23-I RENDKÍVÜLI KÖZGYŰLÉS ELŐTERJESZTÉSEINEK VÉLEMÉNYEZÉSE

Amikor indokolás nélkül hívják össze a rendkívüli ülést. A Közgyűlés a legfőbb döntéshozó az önkormányzati rendszerben, a polgármester annak egyik szerve.

2021. június 23-I KÖZGYŰLÉS ELŐTERJESZTÉSEINEK VÉLEMÉNYEZÉSE

680.000 millió Ft plusz forrás a koronavírus-világjárvány nemzetgazdaságot érintő hatásának enyhítésére. Kiemelt sportszervezetek támogatása a költségvetés egészének figyelembevételével történhet. A közösségi közlekedés járatszám-csökkentése, 90-100 millió forint kivonása nem hagyható figyelmen kívül, amikor döntést hoznak a képviselők.

2021. június (17)18-i Közgyűlés (az első 2021.évi ülés, megszűnt a polgármester egyszemélyi döntése)

A Közgyűlés döntéseit felülírhatja a polgármester, aki a Közgyűlés szerve?! Jo§ & a valóság. Ismét átléptünk egy vörös vonalat, a Közgyűlés többsége utólagosan szavaz, arról, hogy 6 ülésvezetésre jogosult mellett miért nem tartott ülést a testület akkor, amikor döntése szerint kötelező.

2021.április 29-I KÖZGYŰLÉS ELŐTERJESZTÉSEINEK VÉLEMÉNYEZÉSE

A koronavírus járvány harmadik hulláma még tart. A helyi áldozatok számáról a kaposváriak a mai napig nem kaptak tájékoztatást. A legutóbbi februárban benyújtott javaslatok óta a járvány áldozatainak száma Magyarországon megduplázódott, a mai napig összesen 27.908 ember halt meg. A Közgyűlési napirendeket megelőzően a többször nyilvánossá tett járvánnyal kapcsolatos javaslataimat ismét beterjesztem, mivel azok részbeni, késedelmes megvalósítása nem elegendő.

2021.február 25-I KÖZGYŰLÉS ELŐTERJESZTÉSEINEK VÉLEMÉNYEZÉSE

A koronavírus járvány harmadik hulláma emelkedést mutat. 4385 új fertőzött egy nap alatt. A helyi áldozatok számáról a kaposváriak a mai napig nem kaptak tájékoztatást. Nincs felelős helyi vezető, aki kiáll és a közösség nevében részvétét fejezi ki az áldozatok hozzátartozóinak. A Közgyűlés tagjaként megtettem többször közösségi oldalamon. A Közgyűlési napirendeket megelőzően a többször nyilvánossá tett járvánnyal kapcsolatos javaslataimat ismét beterjesztem.

2021.január 28-I KÖZGYŰLÉS ELŐTERJESZTÉSEINEK VÉLEMÉNYEZÉSE

2021. egyszemélyi költségvetés online közmeghallgatás, és közzétett könyvvizsgálói vélemény nélkül. Takarékosság és rend a javaslataim lényege. A mellékelt fotók mutatják nincs rend a városban, és a költségvetés egyes tételei elhagyandóak, ha járványköltségvetést hirdet az előterjesztő. Ez nem az!

BESZÁMOLÓ 2019.X.- 2020.XII. frissítés

Az éves beszámoló kiegészítve az októberi és novemberi számokkal. A "Felszólalások" címke alatt olvashatók az indítványok a közgyűlési véleményekben, az "Interpellációknál" pedig a járványügyi kérdések. Ha nem találta ezeket a helyi sajtóban nem az Ön készülékében van a hiba.