Napirend utáni felszólalás 2021.09.23. a tiszteletről, jogegyenlőségről, képviselői munkáról

Tisztelet a választók felé, ha a helyi népszavazás lehetőségét biztosítjuk a választók 10%-a kezdeményezhesse. Tisztelet egymás iránt, a képviselők közti jogegyenlőség helyreállítása. A saját tiszteletdíjukat felemelő többség tagjai 1.380.000 Ft visszafizetését kerülhették volna el. A harmadik figyelmeztetést sem akarták meghallani. A kaposváriaknak elegük van a választási harcokból, dolgozni kell a városért.

Napirend utáni felszólalás 2021.08.23. tesztelésről és az árak drasztikus emelkedéséről

Idén a járvány mellett még egy súlyos válság érte a lakosságot, ez a brutális méretű áremelkedés. Nyugdíjkorrekció, 13. havi nyugdíj, minimálbér emelés ellenére az élelmiszerek, gyógyszerek, szolgáltatások olyan mértékben emelkedtek, hogy a lemondás kora jött el.

A Géza utcai műterem

In memoriam Szabados János

Augusztus 20.

Szent István és utódainak törvényei építették a magyar államiságot. Ünnep és feladat is az államalapításra emlékezés ünnepe. Vajon mit jelent ma az ezeréves állam építése?

Zetz tanár úr vagy Juszuf, a nagy fehér főnök

Itt vagyok lőjetek le! Ez volt a Te válaszod. Nem féltél, ha nem a kötelező paneleket mondtad, hanem a saját meggyőződésedet. Egy fehérben járó ember a: „Ne féljetek!” mondatával szintén ezt vallotta.

Olimpia

Soha nem vágytunk úgy az olimpiai sikerre, mint most. Miért?

BESZÁMOLÓ 2019.X.- 2021.VII.1. frissítés

Kiemelendő azon közérdekű adat eltitkolása, hogy hány kaposvári vált a járvány áldozatává? Hónapokig jeleztem nyilvánosan azt a tarthatatlan álláspontot, mely szerint az állam feladata a közlés. Az első Közgyűlésen interpellációs viszontválaszomban jeleztem, hogy a Városházán van az adatkezelő, mivel a halottvizsgálati lap tartalmazza a halál okát, amely a halotti anyakönyvezés alapdokumentuma. A vállalhatatlan magatartáson kényszerűen változtatott a válaszadó és a Közgyűlésen megtagadott konkrét választ követően pár nap múlva a sporttámogatások után az 5. percben a rádióban elárulta, hogy több mint 600 ember szorult kórházi kezelésre és 333 kaposvári meghalt. Kaposvár az egyik első település, aki így közzétette ezt a minden polgárt joggal érdeklő adatot. Az itt élőkön múlik elfogadható-e ez a magatartás.

Napirend utáni felszólalás 2021.06.18. a járvány tanulságairól

A nyilvánvaló tévedések miatt elmaradt bocsánatkérés hiteltelenséghez vezet, amely később okoz beláthatatlan károkat.

ALS

Amikor egy évvel ezelőtt a diagnózist megtudtam édesanyám betegségéről, fogalmam sem volt mi az ALS betegség. Nem sejtettem, hogy az életünk teljesen megváltozik és a járvány miatt sokkal nehezebb lesz az ápolói munka otthon.

Xénia, a kapitány

Kollégából lettél barát. Született vezetőként emlegetlek mindig a tanítványoknak. Szakmai tudás birtokában higgadt empátia, ez Zolnai Xénia az Okmányiroda kapitánya, és még annyi minden.