Xénia, a kapitány

Kollégából lettél barát. Született vezetőként emlegetlek mindig a tanítványoknak. Szakmai tudás birtokában higgadt empátia, ez Zolnai Xénia az Okmányiroda kapitánya, és még annyi minden.

Ittzés Balázs, a doktor

Ittzés Balázs, az én gyerekorvosom, gyermekkorom orvosa.

Előválasztás I.

A többség régóta változásra szavaz Kaposváron, mégsem nyer. A választóknak elege van az alkalmatlan vagy eleve vesztésre játszó jelöltekből, pártokból. Az egy kihívó jelölt kiválasztásáig két bukás árán eljutottak. Ezért folytatom az előző kampányokban kezdett választási rendszer összefüggéseinek ismertetését. Lépjünk tovább.

Városházi részvétnyilvánítás

13.636 áldozat a mai napig hazánkban, köztük a helyi áldozatok. A koronavírus járvány hazai és kaposvári áldozatainak száma egyre növekszik.

KIMMEL

2020 Advent idején a mobilomra egy kör-sms érkezett: „Üdvözlöm! Ez év végén befejezem üzleti tevékenységemet. Ha szeretne még valamit készíttetni, kérem e héten jelezzen Kimmel Ági”

Magdi (titkárnőmnek)

Vannak dolgok, amit csak veled beszéltem meg. Hogy beszéljem meg veled, hogy meghaltál?

NAPIREND UTÁNI FELSZÓLALÁS 2020.10.28. 30 éve alakult meg a Közgyűlés

E napirend utáni hozzászólás keretében szeretném kifejezni köszönetemet minden kaposvári polgárnak, akikből áll az önkormányzat. Hiszen nem az épületektől, közterektől lesz önálló és szabad egy közösség, hanem az itt élőktől. Kérem Önöket támogassák az erős önkormányzatért közös harcunkat, támogassák azokat, akik önkormányzati fenntartású kórházat, iskolákat, helyi közigazgatást akarnak, mert csak akkor lesz beleszólásuk családjuk egészségügyi ellátásába, gyermekeik, unokáik oktatásába, továbbá a hivatalok ügyintézésének színvonalába.

2019/2020. éves képviselői beszámoló

Hogy volt? 131 javaslat és ami mögötte van. Egy év képviselői munka.

Bénultság. Hol vannak a napi kaposvári járványadatok?

Hány Covid fertőzött van ma Kaposváron? 2020.10.01. 93 fő. Azóta? Eltelt egy hét, naponta az országos és megyei adatoknak megfelelően a kaposváriak is megérdemlik, hogy ne egymástól értesüljenek, melyik munkahelyen, iskolában, hány fertőzött van, hányan vannak kórházban, hányan vesztették el a megélhetésüket, hol kapnak segítséget? Hiteles adatok, hiteles tájékoztatás nélkül a védekezést veszélyeztetik.

Döntésképesség vagy hezitálás

A vezetés tanulhatósága a képességek területén korlátozott. Fejleszteni lehet, de a vezetési képesség valakinek van, valakinek nincs. Az intézményi fertőzésekről szóló hírek hezitálásról tanúskodnak, ami nem fordulhatott volna elő, ha az iskolák önkormányzati fenntartásúak.