Magdi (titkárnőmnek)

Vannak dolgok, amit csak veled beszéltem meg. Hogy beszéljem meg veled, hogy meghaltál?

NAPIREND UTÁNI FELSZÓLALÁS 2020.10.28. 30 éve alakult meg a Közgyűlés

E napirend utáni hozzászólás keretében szeretném kifejezni köszönetemet minden kaposvári polgárnak, akikből áll az önkormányzat. Hiszen nem az épületektől, közterektől lesz önálló és szabad egy közösség, hanem az itt élőktől. Kérem Önöket támogassák az erős önkormányzatért közös harcunkat, támogassák azokat, akik önkormányzati fenntartású kórházat, iskolákat, helyi közigazgatást akarnak, mert csak akkor lesz beleszólásuk családjuk egészségügyi ellátásába, gyermekeik, unokáik oktatásába, továbbá a hivatalok ügyintézésének színvonalába.

2019/2020. éves képviselői beszámoló

Hogy volt? 131 javaslat és ami mögötte van. Egy év képviselői munka.

Bénultság. Hol vannak a napi kaposvári járványadatok?

Hány Covid fertőzött van ma Kaposváron? 2020.10.01. 93 fő. Azóta? Eltelt egy hét, naponta az országos és megyei adatoknak megfelelően a kaposváriak is megérdemlik, hogy ne egymástól értesüljenek, melyik munkahelyen, iskolában, hány fertőzött van, hányan vannak kórházban, hányan vesztették el a megélhetésüket, hol kapnak segítséget? Hiteles adatok, hiteles tájékoztatás nélkül a védekezést veszélyeztetik.

Döntésképesség vagy hezitálás

A vezetés tanulhatósága a képességek területén korlátozott. Fejleszteni lehet, de a vezetési képesség valakinek van, valakinek nincs. Az intézményi fertőzésekről szóló hírek hezitálásról tanúskodnak, ami nem fordulhatott volna elő, ha az iskolák önkormányzati fenntartásúak.

Hány Covid fertőzött van ma Kaposváron? 2020.10.01. 93 fő. Azóta?

2020.06.25-én a Közgyűlésen kértem a kaposvári járvány és munkahelyekre vonatkozó adatok napi közlését.

Mitől lesz Színház park a színház melletti park?

A kaposvári színházi hírességek sétánya a Színház park elnevezés kapcsán fogalmazódott meg bennem. Magyarországon a Nagymező utcában, található a halhatatlanok társulata tagjainak lábnyomai, amely a Hollywoodi hírességek sétánya mintájára született. Nincs még egy olyan vidéki színház, ahol ennyi meghatározó művész alkotott. Kérem, akik úgy érzik, hogy szeretnék a kaposvári hírességek sétányának létrehozását támogassák a javaslatot.

Cenzné, meg az ura

Szégyen, ami a Közgyűlés szeptemberi ülése után történt a felvétel közzétételével. Mrs. Lipton, aki Lord Meldrum cselédje, kiváló meggyes lepénye mellett híres mondásáról is: - Ne szólj szám, nem fáj fejem. - Mindig ezt mondom.

2020.szeptember 24-i NAPIREND UTÁNI FELSZÓLALÁS - HOGYAN SZÜLETNEK A DÖNTÉSEK

A parlamenti kultúrákban ismert a kötelező szavazás intézménye, azonban ez korlátozott, elsősorban kiemelt döntéseknél követelik meg a frakció tagoktól, így a költségvetés elfogadásakor és személyi kérdések esetén.

Osi (Feri bátyámnak)

Drága öreg mentorom, hát elmentél. Régóta készültél a nagy útra, de mi egyre csak marasztaltunk. Október 2-a a születésnapod, a meglepetések napja volt, hol egy bicikli alakú torta, hol egy váratlan telefon a tárgyalótermemből. A 90. szerenáddal ünnepelve, a család, a barátok, tanítványok, kollégák és a szeretetet újságírói segítségével a város részvételével. Szükségünk van Rád jobban, mint valaha.