2020. JÚNIUS 25-I KÖZGYŰLÉS ELŐTERJESZTÉSEINEK VÉLEMÉNYEZÉSE

Városgondnokság, sport intézmények, majd a közművelődési intézmények dolgozóinak jogviszonya változik meg. Van-e még közszféra? Melyik a következő közszférához tartozó szektor, amelyik munkavállalói jogviszonyban végezhet a jövőben közfeladatot. Ez nem jó irány. A rendszerváltás a közszféra védettségét külön jogállási törvényekben biztosította. Szemléletváltásra van szükség, a jogállási törvény a feladatellátáshoz kell kapcsolódjon, nem a fenntartóhoz. A tanár állami, egyházi, alapítványi iskolában is tanár, tehát közalkalmazott. Ez vonatkozik a közszféra többi dolgozójára is muzeológus, könyvtáros, levéltáros. 

MFB tőkealapról hamarosan részletes információkat kaphatnak a helyi igénylők. 3 alpolgármester lesz a jövőben. 30 év önkormányzatiság új vívmánya, hogy egy képviselő két testület elnöki posztját is be kell töltse, mert az összeférhetetlenségi szabály miatt 3 alpolgármesterrel elfogyott a többség lehetősége.

A közgyűlés tagjai határozatban közösen fejezték ki köszönetüket minden jóérzésű embernek, akik a járvány idején odafigyeltek környezetükre, idős családtagjaikra, barátaikra, nyugdíjas kollégáikra, a szomszédra.

Önkormányzatok nélkül nincs hatékony állam a cselekvés idején. Eljött a központosítás vége, ismét helyben dőljenek el az ügyek. Erős önkormányzatokra van szükség!

 

Csatolmányok: