2X2 SÁVOS SZIGETVÁR FELÉ TÖRÖCSKE, ZSELIC

interpelláció

Tisztelt Polgármester úr!

67-ES ÚT NYOMVONALA élénken foglalkoztatja a Töröcskén és a Zselicben élő embereket.

            Az M6-os autópályával való összeköttetéshez kell a 2x2 sávos út először Szigetvárig, majd Pécsig. A kormány 100-as beruházásokat leállító listájáról Lázár János pár hete levette az út tervét. Állítása szerint nincs még nyomvonal 900 milliós projekt a nyomvonalterv, amely másfél – 2 év alatt lesz meg, akkor egyeztet az itt élőkkel és a környező falvakkal.

Egy 900 milliós tervezési folyamatba, hogyan kapcsolódnak be konkrétan az itt élők. Nem érzi úgy, hogy jobban lehet képviselni az itt élők érdekeit, ha az itt élők előre meghatározzák az ideális nyomvonalat tervezők segítésével és azt képviseli a város polgármestere a tervezési folyamatban, majd az elkészült tervet ismételten megmutatják az itt élőknek. Azt a kijelentését, hogy „TEKINTSENEK ENGEM SZEMÉLYES GARANCIÁNAK” kérem ne használja, mert olyan, mint egy helyi sonka reklám. „…és a minőséget személyesen garantálom.

Egy ilyen beruházáshoz, amely a Zselic környezetét befolyásolja jogi garanciák szükségesek, amelyek bírói úton az állammal szemben is érvényesíthetők. Egy választott tisztségviselő, kortól függetlenül nem vállalhat komolyan garanciát semmire.

Mit tesz konkrétan annak érdekében, hogy a 2X2 sávos Szigetvár felé vezető út az itt élők és a természetvédelem érdeke szerint épüljön?

Várjuk tényszerű válaszát.

Kaposvár, 2023. szeptember 16.

Köszönti: 

Dr. Nadrai Norbert József             

 

            képviselő