80 MILLIÓS PUMPAPARK VÍZ ALATT INTERPELLÁCIÓ

INTERPELLÁCIÓ

Tisztelt Polgármester úr!

A Közgyűlés 190/2021. (XII. 16.) önkormányzati határozat: 2. pontja alapján kerékpáros pumpapálya kialakításáról benyújtott pályázat összköltsége bruttó 46.872.398,- forint, a Támogató bruttó 20 millió forint összegű támogatásának biztosítása mellett a megvalósításhoz szükséges bruttó 26.872.398,- forint önerőt biztosította az Önkormányzat.

Egy hónappal később az önerő 48 millió lett a 2022. évi költségvetésben, majd 73 millióról beszélt összköltségként. Kérdésemre válaszolva Polgármester úr betegsége alatt alpolgármester úr az alábbi választ adta: „a pumpapark költségeinek különbségét a tereprendezési költségek okozzák.”

2022.11.24-i Közgyűlésen a POLGÁRMESTER ELTÁVOZOTT helyette Borhi Zsombor alpolgármester az alábbi választ olvasta fel: „a kerékpáros pumpapálya megvalósításáról még jóval a gazdasági válság előtt 2021 decemberében (megjegyzés: tényszerűen nem igaz állítás 2021.11.15. óta hatósági áras volt már az üzemanyag, 2021. októberi árakon rögzítették a hatósági áras élelmiszereket) döntöttünk a kaposvári fiatalok kérésére. A beruházás teljes mértékben beleillik Kaposvár hosszú távú fejlesztési elképzeléseibe. A pálya megvalósításának összköltsége szerződés szerint 46.872.398,- forint, a pálya melletti terület rendezésének költsége 20.548.600,- forint, amely összesen 67.420.998,- forint. A pálya megépítésével eltűnik a Városliget utolsó mocsaras, nádassal benőtt elhanyagolt területe.”

„A 2023.02.23. Közgyűlésen Szita Károly polgármester válaszként három számot mondott, hogy mibe került a pumpapálya. A pumpapálya megépítésének létjogosultságát az bizonyítja, hogy már most tömegek vannak ott és használják. A Vásártéri úti járda is fel lesz újítva attól a pillanattól kezdve, amikor meg lesz rá a megfelelő lehetőség, hogy forrást tudnak rá biztosítani. Már három éve szerette volna megújítani, de mindig volt nála fontosabb. Lakótelepi járda, ahol többen járnak. 6 millió forintért vásárolták a telket, a kivitelezés a környezetrendezés költsége 67.420.998,-Ft volt, a műszaki dokumentáció költsége 967.740,-Ft volt, míg a műszaki ellenőrzésé 495.300,-Ft volt.

„Dr. Nadrai Norbert József képviselő örömmel hallotta, hogy teljesen képben van, hogy melyik az a szakasz, ahol rossz a járda. Három rész van, ahol meg kell oldani, hogy ne legyen sáros. Nem lehet átugrani azokat, zúzott kővel meg lehetne oldani. Két szakaszon már ott van a kő, a harmadikon még nincs. Nem fogadta el a választ a járda miatt.” Mint kiderült az esőben suttyomban átadott újabb görpark, új nevén pumpapálya 80 millió közpénzt emésztett fel a mocsaras részén a Városligetnek. Itt nincs parkoló, így az út mentén parkoló szülők a kisebbekkel, majd a biciklikkel átugorva az árkot „élvezhetik” az új közpénzből megvalósult 80 milliós pár buckát. Használják is minél többen, ha már nem az egészségügy, oktatás, várostisztaság az elsődleges a mai négy politikai városvezető számára.

Ki és milyen forrásból teszi rendbe a pumpapark vízelvezetését? Jelenleg vízben áll a pumpapark széle, így a padok is eső után egy héttel is, amelyet elsősorban kisgyerekek használnak. Még mindig jó ötlet volt mocsaras területre építkezni járvány és háborús veszélyhelyzet alatt 80 millióért néhány földbuckát aszfaltozni? Mikor végzik el a környéken a csapadékvízárkok tisztítását végre? Miért raktak le díszburkolatot a bejáróhoz?

Kaposvár, 2023. november 26.               Köszönti:       

Dr. Nadrai Norbert József  

               képviselő