ÁGYI POLOSKA A SÁVHÁZBAN INTERPELLÁCIÓ

INTERPELLÁCIÓ

Tisztelt Polgármester úr!

A Sávházban az idén megjelent ágyi poloska irtására van szükség a lakásrendelet módosításáról szóló előterjesztés melléklete szerint, ezért a jövőre tervezett költség 80%-os emelése indokolt.

Miért nem tájékoztatta a lakosságot a veszélyre, ahogy ezt tették más európai városokban? A tájékoztatás lehetővé teszi, hogy az itt élőket megfelelő óvintézkedéseket tegyenek.

A Sávházban csak önkormányzati bérlakások vannak. Milyen határozott fellépésre van szükség, hogy ne lepjék el az ágyi poloskák a kisebb településnek megfelelő létszámú önkormányzati lakóépületet? A ruházattal a tömegközlekedési eszközökön, moziban, színházban, iskolákban munkahelyeken keresztül könnyen elterjedhet a városban? Hányszor irtanak, ellenőriznek a közegészségügyi hatóságok? Az önkormányzati cég levele alapján ismételt irtás indokolt, amennyiben az érintett lakók nem működnek együtt (magas hőfokon mosás, napi többszöri takarítás, folyamatos ellenőrzés) Az előírásokat be nem tartó bérlőkkel szemben milyen módon lép fel a hatóság és a tulajdonos önkormányzat?

.

Kaposvár, 2023. november 26.                     

Tisztelettel:

Dr. Nadrai Norbert József

                                                                                                              képviselő