Égetés/égés

Interpelláció

Tisztelt Polgármester úr!

A 2021. december 7-i közmeghallgatáson az alábbi választ adta a zöldhulladék, vastagabb - nem komposztálható ágak – problémájára:

Polgármester: „…Égetés. Te kérted tőlem pár éve, ha jól emlékszem, azt mondtuk, hogy oké nem lehet, de mivel a desedai zártkert olyan miliőt képvisel, amilyet képvisel, kijelölünk egy időszakot, azt hiszem, hogy kora tavasz volt vagy a késő ősz, rendeletet is alkottunk, az égetési tilalmat ott feloldottuk. Bejött a covid és nem engedte életbe léptetni, de a szándék az, meg kell engedjük, hogy a felgyülemlett száraz, zöldhulladékot valamilyen módon vagy rendszeres formába elvitessük, hogy ha fel tudunk oda menni, az lenne a legjobb megoldás. Komposztálni nem tudjátok, mert ilyen ágakat nem lehet komposztálni, hiába viszem fel oda a darálót, közel sem az a teljesítménye, hogy abból érdemes lehessen valamit csinálni. A rendteremtésbe segítünk nektek. Jelen pillanatban van rendeleti szabályozása, amit kértetek, és ha vége lesz a covidnak, életbe is léphet. Ezzel párhuzamosan az lenne az egészsége, hogy a Desedán is azt a rendszert tudnánk választani, ami nálam van otthon. Az hogy meg van határozva, hogy 15-16 alkalommal hulladéknaptár alapján megyünk a zöldhulladékért, ami rendesen össze van kötve, azt viszik el. Valami megoldást erre kell találni.”

Sikerült-e találni valamilyen megoldást a két hónap alatt? Mi a korrekt és jogszerű válasz?

Melyik az az önkormányzati rendelet, amely felold égetési tilalmat bizonyos időszakra, amely a koronavírus járvány lezárultával lép hatályba?

Várjuk tényszerű válaszát, amely megfelel a valóságnak.

Kaposvár, 2022. január 23.

Tisztelettel:

dr. Nadrai Norbert József  

        képviselő

Csatolmányok: