ELTŰNT ELNÖK INTERPELLÁCIÓ

 

Az itt élők érdekében kérdezem:

A Turisztikai Bizottság elnöke kapcsán korábban interpelláltam, válasza helyett szót adott a többszörösen mulasztó ifjú elnöknek, aki felolvasta az Ön korábbi mondatait, sőt a bohóc doktorok jelképét egy piros bohócorr figurát is hozott magával, bár nem rendelkezik doktorátussal. Ön még a gimnáziumot éppen elvégző, érettségivel találta alkalmasnak bizottsági elnöknek, amely feladatot képtelen ellátni.

Az interpelláció oka a bizottsági keret fel nem használt összege és a bizottság időpontjának önkényes megváltoztatása volt. Amiről példátlan módon a tagokkal való egyeztetés nélkül döntött el és amihez Ön asszisztál a mai napig. Azóta nem láttuk a bizottsági ülésen helyette a Pénzügyi Bizottság elnöke vezeti az üléseket.

Az önkormányzat 33 éves gyakorlatában nem volt rá példa, hogy egy elnök két testületet vezessen.

A harmadik főállású alpolgármester választásával, elfogytak az Önnel szavazó képviselők legyen az frakciótársa vagy az ellenzéki pártok közös listáján bejutó és pártjából kilépő, magát függetlennek nevező egyén, így egy frakciótársát két testület vezetésére választtatta meg.

Most a Pénzügyi Bizottság elnöke következik, aki két bizottságot vezet? Miért fedezi az ellenzéki pártok listájáról mandátumot szerzett, pártjából kilépő függetlenedett egyént, továbbra sem kívánja helyre állítani a bizottság működését? Javasolja valamelyik bizottsági elnökét, hogy lássa el a Turisztikai Bizottság elnöki feladatait is? A bizottsági tagok számára visszaállhat végre a bizottság korábbi ülésezési rendje, amelyet az Ön által javasolt személy önkényesen megváltoztatott és azóta egyik ülésen sem jelent meg? Polgármesterként vállalja személyi döntéséért a politikai felelősséget, amelyet Ön is kritizált a járvány alatti lezárás utáni első ülésen?

Várjuk tényszerű válaszát.

Kaposvár, 2024. február 10.

Köszönti: 

Dr. Nadrai Norbert József               

                                  képviselő