Füredi laktanya-MOL kút közötti zúzott kővel borított út INTERPELLÁCIÓ

 

A kaposfürediek és az arra közlekedők érdekében kérdezem:

2021. június 18-án és november 25-én kérdést intéztem Polgármester úrhoz, amely így hangzott: „Évek óta lakossági igényként jelentkező Füredi laktanya végéig lévő szilárd burkolatú belső út és a MOL kút közötti kb. 150 méteres biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedésre alkalmas szilárd burkolatú út mikor lesz kész? Ezzel megvalósítható, hogy Kaposvár és Kaposfüred között gyalogosan és kerékpárral is biztonságosan közlekedhessenek az itt élők.”

A 2021. december 7-én közmeghallgatáson szintén elhangzott, hogy 2021. október 19-én a kérdéses szakaszon halálos kimenetelű biciklis gázolás történt. Polgármester úr azt ígérte a közmeghallgatáson, hogy amíg a beruházás megvalósul, megoldják zúzott kővel.

Borhi Zsombor alpolgármester az Ön távollétében ismételt interpellációmra adott válaszként elmondta, hogy megkezdődött a zöld fűtőmű megvalósítása. Amint befejeződnek az érintett szakasz kivitelezési munkái, a kerékpárút zúzott kő borítást kap.”

Borhi Zsombor alpolgármester az Ön ismételt távollétében 2023. január 27-én az alábbi választ adta: „a kerékpárút ezen hiányzó szakaszára a közbeszerzési eljárás előkészítése folyamatban van, az eljárás hamarosan kiírásra kerül. A beruházást a közbeszerzési eljárás eredményének függvényében tervezik megvalósítani.”

Borhi Zsombor alpolgármester az Ön rendszeres és tüntető távollétében a korábban adott válaszát fenntartotta és kiegészítette azzal, hogy: „A teljes beruházást a közbeszerzési eljárás eredményei és a TOP források rendelkezésre állása függvényében tervezik megvalósítani.”

Kaposfüred felé a Biomassza fűtőmű és a MOL kút közötti rövid zúzottkővel kialakított ideiglenes kerékpárút évtizedek óta hiányzik. Ebben a ciklusban sem történt semmi, azonkívül, hogy kétszer ígérte meg a Közgyűlésen a megvalósítást. A 2024. évi önkormányzati választásokig elkészül?

Mikor szakít azzal az álságos politikával, hogy a választások előtti hónapokban választási költségvetés csinál, osztogat az itt élők pénzéből, mintha ingyen lenne, majd 4 éven keresztül elhanyagolt közterületek, sötét utcák, romló szolgáltatások, áremelések várnak az itt élőkre?

Melyik napon készül el a Biomassza fűtőmű és a MOL kút közötti rövid zúzottkővel kialakított ideiglenes kerékpárút, ami évtizedek óta hiányzik? A fürediek által évtizedek óta kért ideiglenes, a baleseteket elkerülendő kerékpárút a 2029-2024-es önkormányzati ciklusban sem készül el? Kérik igennel vagy nemmel feleljen? A félrevezetés és hamis ígéretek kora lejárt.

Várjuk tényszerű válaszát.

 

Kaposvár, 2024. február 10.              Tisztelettel:

Dr. Nadrai Norbert József

                                                                                                             képviselő