Fűtéskorlátozás és pazarlás

INTERPELLÁCIÓ

Tisztelt Polgármester úr!

2023-ban a rezsiemelkedés miatt, a munkahelyek, iskolák egy héttel később indultak. Sok panasz érkezett, hogy az első napon január 9-én 15 C fok volt egyes helyeken.

A kaposvári iskolákban milyen hőmérséklet volt az idei első tanítási napon? Válaszát tudják követni a nézők és összevetni saját tapasztalataikkal, valamint szembesülni azzal, hogy valóban mindegy, hogy ki a fenntartó?

A színházban a bezárásig rendkívül hideg volt a folyóson és a nézőtéren sem volt komfortos végig ülni egy előadást, még kabátban és igényelhető takarókkal sem. Kapnak-e árkedvezményt a nézők a jövőben, ha hidegben néztek végig előadást pl. bérletkedvezmény a jövő évadra?

Mennyibe került felfűteni a színházat a városnapra? A színház dolgozói által szervezett városnap előtti 4 nagyszínpadi előadáson hány fok volt a nézőtéren, mennyi nyereség képződött? Miért nem volt hajlandó a folyamatosan fűtött Városházára összehívni az ünnepi ülést?

Várják megtisztelő válaszát.

Kaposvár, 2023. január 23.                Köszönti:            

Dr. Nadrai Norbert József

                                                                                      képviselő

Borhi Zsombor alpolgármester elmondta, hogy akik hétfőn este ott voltak a színházban, vagy az interneten követték a közvetítést, meggyőződhettek róla, hogy méltóképpen ünnepelték meg a város 150 éves évfordulóját. A kitüntetettek munkájához gratulált, a fellépő előadóknak pedig köszönte az emlékezetes műsort. Azért a színházban tartották az előadást, mert eddig is így szokták és a színház nyitva van. A városnapját megelőzően három nagyszínpadi előadás volt, ami az energiaköltségek levonását követően 1,4 millió forintos bevételt hozott, teljesen fedezve a városnap színházi költségeit. A színház dolgozói mindent megtesznek annak érdekében, hogy a megváltozott körülményekhez képest a nézők jól érezzék magukat. Ezt a közel teltházas előadások vissza is igazolták. Az iskolákban pedig – az nem a város felelőssége – az ő gyermekei nem panaszkodtak. Nem tudja mennyire valós a probléma, lehet, hogy nem minden intézményben volt hideg.

-----Interpelláció elfogadása-----

Dr. Nadrai Norbert József képviselő nem fogadta el. A lakók mást mondanak.

A színházban kabátban ülnek az emberek, kérhetnek takarót. A városnapi műsorból a 150 év összefoglalása nem sikerült. Az itt élők életét meghatározó háború, Don kanyar, holokauszt, Nagy Imre kivégzése, rendszerváltás hol maradt? Személyi kultusz?