Gesztenye utca javítása INTERPELLÁCIÓ

 

A Gesztenye utca lakói érdekében kérdezem:

A Gesztenye utca lakói jelezték, hogy a 260 mFt-os keretből végzett útjavítás után az út rendkívül rossz állapotban van.

Melyik napon készül el az útjavítás az elvárható minőségben? A zártkerti utak átadásakor is meghívja az utca lakóit helyszín-bejárásra? Itt is érvényes, hogy kis füzetet osztogat, amibe feljegyezhetik a hibákat a lakók és csak akkor fizeti ki a kivitelezőt a kaposváriak pénzéből, ha az itt élők elégedettek? Szeretnének a lakók tudni néhány számot:

„- hány km külterületi út van a város közigazgatási területén

- az elmúlt tíz évben mekkora keret állt rendelkezésre ezeknek az utaknak a felújítására (nem a betaknyolására!)

- milyen ütemben tervezték és valósították meg az útépítéseket

- mennyi pénz van most, ma a külterületi út keretből?

- ha van, azt mely utcákra fogják legközelebb felhasználni? Konkrét terveket szeretnék látni. Ígérni már nem kell semmit. Kb. ennyi.”

 

Az itt élők követik az interpellációkat, amelyek alapján érdemi választ akarnak a polgármestertől. Ön az utóbbi időben eltávozik közülünk, hogy ne a saját hangján válaszoljon, hanem alpolgármesterrel olvastatja fel a válaszait. Az itt élők a demokratikus testületi működés edukálása következtében kedvet kaptak a kérdéseik eljuttatására.

 

Kérem, válaszoljon a választóknak, ha már milliós haviját a munkaadója felemelte 30%-kal 2022.01.01-től, ami havonta több mint 300.000 plusz. Plusz ingyen parkolás, ingyen autóhasználat, sofőr, cafetéria. Az önkormányzat bér-felzárkóztatási öt éves programja nem az Ön és három helyettesének béremelésére van, ugye? Sok itt élő nem visz haza annyit kemény munkával, mint amennyi az Önök havi emelése fejenként.

 

Várjuk tényszerű válaszát.

 

Kaposvár, 2024. február 10.              Tisztelettel:

Dr. Nadrai Norbert József

                                                                                                             képviselő