Gyorséttermek

A kaposvári gyalogosan közlekedők érdekében kérdezem:

A vasútállomással szembeni gyorsétterem drive szolgáltatásának autós közlekedési sávját a mellette lévő járda feletti szinten építették ki, így a kipufogógáz az arra haladók arcával egy vonalban van, ennek a nem esztétikai problémának a megoldása mikor várható?

Az önkormányzat lelkesen vesz részt az egészséges Kaposvár programjával ellentétes gyorsételeket kínáló éttermi láncok betelepítésében. Részt vesz azok megnyitóin, reklámozva azt az életmódot. A korábbi egy helyett hamarosan négy gyorsétteremben hízhatnak a kaposváriak. Tovább rontva a járvány alatt padlóra került éttermek piaci részesedését.

Meddig folytatható ez az önpusztító helyi gazdaságpolitika, amely a nagy üzletláncokat preferálja a kiskereskedőkkel szemben, a gyorséttermeket a helyi éttermekkel szemben, a vendéglátóipari végzettség nélküli olcsó diákmunkát a szakképzett pincérekkel szemben?

Miért kell önkormányzati forrással vonzóbbá tenni a tőkeerős gyorsétterem láncok tagjait?

 A Közlekedési Központ átadásával megújult belvárosi környezetben lehangoló látványt nyújtott a gyorsétterem melletti épület nyugati homlokzata. Az épület tulajdonosa vállalta a homlokzat vakolását és hozzájárult, hogy az Önkormányzat a felület 10 éves időtartamú bérletével Rippl-Rónai József „Három sudár jegenye és két asztag” művét jeleníthesse meg. A falfelület éves nettó bérleti díja 100 e Ft, melynek fedezete a 2021. évi költségvetésben rendelkezésre áll, a közgyűlés kötelezettséget vállal arra, hogy a 2031. április 30.-ig szóló bérleti szerződés éves díjának fedezetét a tárgy évi költségvetési rendeletekben biztosítja.

Miért nem a sétáló utcában jelentős pályázati forrással támogatott étterem környezetében lévő két tűzfalat tette rendbe az önkormányzat?

Csatolmányok: